avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Folosinta in comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Folosinta in comun

Buna ziua , in urma decesului tatalui , am initiat proces fratelui vitreg care nu m-a chemat la succesiune . In masa succesorala este si un apartament cu 3 camere folosit de fratele vitreg si mama sa . Exista vreo posibilitate legala sa devin coproprietar si sa folosesc o camera si dependintele comune , daca fratele accepta ?
Daca au dezbatut mostenirea fara dvs. nu aveti un drept actual.
De aceea v-am.spus in postarea precedenta sa va grabiti dar deja ati cam intarziat.
Trebuie sa va adresati instantei pentru anularea certificatului.
Trebuie actionat urgent.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Pai : fratele are certificat de handicapat , venit minim si zice ca n-are bani , iar maica-sa e pensionara ; alternativa e executarea , nu ?
Sunt convins ca nu le-ar surade sa stau cu ei , dar poate prefera executarea ?
Dvs aveti o cota destul de mica, 3/16 din casa aia In afara de casa, mai exista ceva ?
saca se poate vinde si sa va luati banii si ei sa isi ia ceva mai mic. Nu cred ca prefera sa stea cu dvs.

Mai exista terenuri (neclare juridic - fara c.f.)si casa parinteasca in Moldova , nu le-am acceptat , am cerut sulta pentru ce mi se cuvine , si au zis ca nu au bani .
daca se pot imparti in natura, se vor imparti asa, le vindeti, nu trebuie neaparat sa le folositi.
ce ati cerut mai exact in instanta ?
daca nu au bani de sulta pot cere sa se vanda casa, nu trebuie sa accepte casa sau sa astepte sa fie executati silit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire-mostenitor Aurelia Butiurca Aurelia Butiurca In anul 2010, luna septembrie, am facut succesiunea dupa decesul tatalui meu. La masa succesorala am fost eu (in calitate de fiica), fratele meu si mama. ... (vezi toată discuția)
Pot lua parte la succesiune dupa mama vitrega ? sa fie o gluma a notarului ? benga112 benga112 Succesiune ? Tata a fost casatorit cu mama mea. Mama mea a murit in 1965 Subsemnatul fiu al acestora. In anul1969 tata sa recasatorit legitim cu o alta ... (vezi toată discuția)
Succesiune modalitati de despagubire musca cornel musca cornel mama a decedat de un an jumate , tata traieste si eu locuiesc cu el ,nu am facut inca succesiunea mai am un frate cat are dreptul din apartamentul parintilor ... (vezi toată discuția)