Buna ziua , in urma decesului tatalui , am initiat proces fratelui vitreg care nu m-a chemat la succesiune . In masa succesorala este si un apartament cu 3 camere folosit de fratele vitreg si mama sa . Exista vreo posibilitate legala sa devin coproprietar si sa folosesc o camera si dependintele comune , daca fratele accepta ?
Daca au dezbatut mostenirea fara dvs. nu aveti un drept actual.
De aceea v-am.spus in postarea precedenta sa va grabiti dar deja ati cam intarziat.
Trebuie sa va adresati instantei pentru anularea certificatului.
Trebuie actionat urgent.
Pai : fratele are certificat de handicapat , venit minim si zice ca n-are bani , iar maica-sa e pensionara ; alternativa e executarea , nu ?
Sunt convins ca nu le-ar surade sa stau cu ei , dar poate prefera executarea ?
Dvs aveti o cota destul de mica, 3/16 din casa aia In afara de casa, mai exista ceva ?
saca se poate vinde si sa va luati banii si ei sa isi ia ceva mai mic. Nu cred ca prefera sa stea cu dvs.
Mai exista terenuri (neclare juridic - fara c.f.)si casa parinteasca in Moldova , nu le-am acceptat , am cerut sulta pentru ce mi se cuvine , si au zis ca nu au bani .
daca se pot imparti in natura, se vor imparti asa, le vindeti, nu trebuie neaparat sa le folositi.
ce ati cerut mai exact in instanta ?
daca nu au bani de sulta pot cere sa se vanda casa, nu trebuie sa accepte casa sau sa astepte sa fie executati silit.