avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deces titular credit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deces titular credit

Buna ziua, Acum cateva zile soacra mea a decedat. Odata cu decesul am aflat ca ar avea un credit la Provident, ceva rate neplatite la un electrocasnic si la un telefon. Sotia si fratele ei( mostenitorii ) nu stiau de aceste datorii. ?Decedata nu a avut decat pensie si nu are nici un fel de bun (nu are casa, masina, etc). Vor fi ei obligati in vreun fel sa le plateasca?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Noiembrie 2019
cozzmyn86, utilizator
Cel mai recent răspuns: MirceaWlf , utilizator 21:22, 16 Noiembrie 2019
Da. Si recomandabil e să le plătească acum, pana nu vor crește penalitatile.
Care sunt motivele?? Din ce am citit pe net copii mostenesc activele(bunurile) si pasivele (datoriile).Pentru plata pasivelor se raspund cu bunurile mostenite, care nu exista, decedata nu are nici un bun.

[ link extern ]
raluk0207 a scris:

Da. Si recomandabil e să le plătească acum, pana nu vor crește penalitatile.

Asa...Si dvs va bazați pe asta ca să credeți la banca si operatorul de telefonie mobila vor lasa lucrurile asa? Ca vor face banii si telefonul cadou?
Socrii dvs unde au locuit? Nu au avut și ei o casa?
Soaca a fost divortata si a locuit la o matusa in varsta de 89 ani.

Nu mi se pare normal sa platim ceva de care nu am stiut si nu am avut nici un beneficiu.

raluk0207 a scris:

Asa...Si dvs va bazați pe asta ca să credeți la banca si operatorul de telefonie mobila vor lasa lucrurile asa? Ca vor face banii si telefonul cadou?

De aceea am cerut aici o informatie, un raspuns de la cineva cu cunostinte in domeniu.

cozzmyn86 a scris:

Soaca a fost divortata si a locuit la o matusa in varsta de 89 ani.

Nu mi se pare normal sa platim ceva de care nu am stiut si nu am avut nici un beneficiu.

raluk0207 a scris:

Alte discuții în legătură

Bunica a socos bani de la provident anul trecut,saptamana trecuta a decedat,cei de la provident spun ca trebuie platit de mostenitor,ce se intampla daca nu platesc ? LuciAngelo LuciAngelo buna, bunica a socos bani de la Provident anul trecut iar saptamana trecuta a decedat,cei de la provident spun ca trebuie platit restul impumutului de ... (vezi toată discuția)
Succesiune complicata!!!!!!!!!!!! severinbrasov severinbrasov Tata lmeu a decedat in luna martie. La succesiune venim eu in calitate de fiu, si sotia sa, care nu m-a adoptat, mama mea fiind decedata. Am doua credite la ... (vezi toată discuția)
Decesul unei persoane duce la stingerea oligatiilor dintr-un contract? ContSters126583 ContSters126583 O persoana a incheiat cu un operator de telefonie mobila un contract. Aceasta a murit iar plata facturilor nu s-a achitat astfel familia celui decedat a ... (vezi toată discuția)