avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bunica a socos bani de la Provident anul ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bunica a socos bani de la Provident anul trecut,saptamana trecuta a decedat,cei de la provident spun ca trebuie platit de mostenitor,ce se intampla daca nu platesc ?

buna, bunica a socos bani de la Provident anul trecut iar saptamana trecuta a decedat,cei de la provident spun ca trebuie platit restul impumutului de mostenitor,ce se intampla daca nu platesc ?
Cel mai recent răspuns: elenagabi , utilizator 15:48, 29 Iulie 2015
Daca mostenitorii au ce mosteni trebuie sa plateasca.
Cei care renunta la mostenire nu trebuie sa plateasca.
Datoriile se mostenesc si se platesc de mostenitori,proprtional cu cota de mostenire, daca nu platiti dar, sunteti mostenitori,va executa silit.
Mostenirile acceptate sunt sub beneficiu de inventar, adica mostenitorii mostenesc activulş (adica bunurile), dar si pasivul (adica datoriile) dar DOAR in limita valorii mostenirii. Aşadar, dacă datoria bunicilor la Provident era mai mare decat valoarea a ceea ce mosteniti dvs., atunci nu platiti decat valoarea echivalenta mostenirii. Dar nu cred ca sunteti in aceasta situatie, deoarece, din ceea ce stiu, sumele acordate ca imprumuturi de catre Provident nu sunt foarte mari. Daca, insa, nu mosteniti nimic de la bunici, nu trebuie sa platiti nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste creditul la banca in caz de deces? marinakarina72 marinakarina72 Buna seara,tatal meu a decedat in urma cu doua saptamani si am aflat ca avea un credit la banca de 11 milioane(lei vechi).As dori sa stiu ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla in cazul in care titularul unui contract de credit decedeaza? iozefinab iozefinab As dori sa stiu, daca exista posibilitatea rezilierii unui contract de credit (leasing produse de uz casnic), al carui titular a decedat, dar pentru care la ... (vezi toată discuția)