avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deces titular credit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deces titular credit

Buna ziua, Acum cateva zile soacra mea a decedat. Odata cu decesul am aflat ca ar avea un credit la Provident, ceva rate neplatite la un electrocasnic si la un telefon. Sotia si fratele ei( mostenitorii ) nu stiau de aceste datorii. ?Decedata nu a avut decat pensie si nu are nici un fel de bun (nu are casa, masina, etc). Vor fi ei obligati in vreun fel sa le plateasca?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Noiembrie 2019
cozzmyn86, utilizator
Cel mai recent răspuns: MirceaWlf , utilizator 21:22, 16 Noiembrie 2019
În momentul în care se acceptă moștenirea, automat se preiau drepturile și obligațiile defunctului. Nu se poate accepta doar “partea bună” din moștenire, se acceptă și bune și rele, asta este legea. Vă dau un exemplu, să presupunem că o persoană s-ar împrumuta cu o sumă mare de bani pentru un apartament de lux, dacă această persoană ar deceda, este corect să se preia doar apartamentul, fără datorie? Dacă s-ar proceda așa, ar fi haos, dezechilibru..
De acord, dar daca nu are nimic de mostenit decat aceste datorii, cum se procedeaza???

MirceaWlf a scris:

În momentul în care se acceptă moștenirea, automat se preiau drepturile și obligațiile defunctului. Nu se poate accepta doar “partea bună” din moștenire, se acceptă și bune și rele, asta este legea. Vă dau un exemplu, să presupunem că o persoană s-ar împrumuta cu o sumă mare de bani pentru un apartament de lux, dacă această persoană ar deceda, este corect să se preia doar apartamentul, fără datorie? Dacă s-ar proceda așa, ar fi haos, dezechilibru..

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate renunța la moștenire. De la data decesului aveți la dispoziție un an pentru a declara acceptarea sau renunțarea la moștenire, prin intermediul unui birou notarial. Cel mai bine vizitați un notar încât să vă îndrume în această procedură.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunica a socos bani de la provident anul trecut,saptamana trecuta a decedat,cei de la provident spun ca trebuie platit de mostenitor,ce se intampla daca nu platesc ? LuciAngelo LuciAngelo buna, bunica a socos bani de la Provident anul trecut iar saptamana trecuta a decedat,cei de la provident spun ca trebuie platit restul impumutului de ... (vezi toată discuția)
Succesiune complicata!!!!!!!!!!!! severinbrasov severinbrasov Tata lmeu a decedat in luna martie. La succesiune venim eu in calitate de fiu, si sotia sa, care nu m-a adoptat, mama mea fiind decedata. Am doua credite la ... (vezi toată discuția)
Decesul unei persoane duce la stingerea oligatiilor dintr-un contract? ContSters126583 ContSters126583 O persoana a incheiat cu un operator de telefonie mobila un contract. Aceasta a murit iar plata facturilor nu s-a achitat astfel familia celui decedat a ... (vezi toată discuția)