avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Obtinere ajutor deces membru familie neasigurat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Obtinere ajutor deces membru familie neasigurat

Buna ziua! A murit bunica si am ingropat-o martea trecuta. Nu a lucrat deloc si nu a fost asigurata. Am citit urmatorul articol legat de ajutorul de deces pe situl CNPP: [ link extern ]

De acolo am inteles ca se poate obtine ajutor de deces in valoare de ~2500 RON de catre pensionarul al carui membru de familie a decedat. In situatia noastra, pensionarul care a solicitat ajutorul de deces a fost tatal meu, iar persoana decedata neasigurata mama sa.

Tata s-a prezentat la CPMB de pe Calea Vitan cu actele necesare acordarii ajutorului de deces mentionate pe situl CNPP: 1) cerere acordare ajutor deces; 2) certificat deces original si copie; 3) CI original si copie; 4) certificat nastere original si copie, ca act din care sa rezulte gradul de rudenie; 5) dovada cheltuieli cauzate de deces.

Acolo i s-au mai cerut si urmatoarele: 1) adeverinta de venit, din care sa reiasa ca mama sa nu a avut venituri, de la ANAF; 2) act de la notar care sa ateste ca s-a ocupat de ingrijirea si intretinerea ei.

La ANAF i s-a spus lui tata ca nu se poate elibera nici un fel de adeverinta pentru o persoana decedata.

Cum trebuie sa procedam mai departe?

Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 17 Noiembrie 2019
goremotel, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas la 2 ani dupa moartea tatalui danielabraila danielabraila Buna ziua. Am si eu o intrebare. Daca tatal meu a decedat in urma cu 2 ani de zile, iar eu la vremea respectiva nu am fost inscrisa la nici-o forma de ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare loredana17apr loredana17apr Bună seara! Anul acesta, în luna iunie, mi a decedat un var în vârstă de 34 de ani. Am mers la CNPP din raza teritorială a localității în care ... (vezi toată discuția)
Pensie dupa deces anacronic anacronic Buna seara, Mama mea a murit anul trecut. Anul acesta in oct or fi iesit la pensie. Tata imi spune ca trebuie sa ii scoatem vechimea in munca pentru ca sa ... (vezi toată discuția)