Buna ziua! A murit bunica si am ingropat-o martea trecuta. Nu a lucrat deloc si nu a fost asigurata. Am citit urmatorul articol legat de ajutorul de deces pe situl CNPP:
[ link extern ]
De acolo am inteles ca se poate obtine ajutor de deces in valoare de ~2500 RON de catre pensionarul al carui membru de familie a decedat. In situatia noastra, pensionarul care a solicitat ajutorul de deces a fost tatal meu, iar persoana decedata neasigurata mama sa.
Tata s-a prezentat la CPMB de pe Calea Vitan cu actele necesare acordarii ajutorului de deces mentionate pe situl CNPP: 1) cerere acordare ajutor deces; 2) certificat deces original si copie; 3) CI original si copie; 4) certificat nastere original si copie, ca act din care sa rezulte gradul de rudenie; 5) dovada cheltuieli cauzate de deces.
Acolo i s-au mai cerut si urmatoarele: 1) adeverinta de venit, din care sa reiasa ca mama sa nu a avut venituri, de la ANAF; 2) act de la notar care sa ateste ca s-a ocupat de ingrijirea si intretinerea ei.
La ANAF i s-a spus lui tata ca nu se poate elibera nici un fel de adeverinta pentru o persoana decedata.
Cum trebuie sa procedam mai departe?
Va multumesc!