avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul iti cere demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul iti cere demisia

Buna ziua,
dupa munca asidua la Arabesque, ca sef departament pal, am primit telefon pe 29.10.2019 de la directorul de departament, care mi-a spus ca d-lui nu mai poate lucra cu mine si sa vb cu directorul de zona cum sa imi scriu demisia.
directorul de zona mi-a zis ca mai am 14 zile CO neefectuat si sa imi pun demisia pt ca nu mai e loc pt mine in companie si ca asa s-a decis.
Sub presiune si insistente ca si daca raman voi avea zile grele, am semnat cererea de demisie.
mai e ceva de facut?
ceva sfaturi?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:14, 18 Noiembrie 2019
Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie sub presiune rodik29 rodik29 In urma cu trei saptamani am demisionat in urma unor presiuni verbale si amenintari din partea superiorilor mei. As putea sa-i dau in judecata pt abuz de ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii Relu10001 Relu10001 Buna ziua Am o problemă la muncă și anume: Postul pe care lucrez ar trebui restructurat deoarece nu avem comenzi de câteva luni și perspectivele nu sunt ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ma confrunt cu o problema la locul de munca. am. un ... Diana Mih Diana Mih Bună ziua ma confrunt cu o problema la locul de munca. Am. Un șef de departament care și a adus un om(cunoștință) care zice el m ar înlocui. I am zis ca ... (vezi toată discuția)