Buna ziua,
dupa munca asidua la Arabesque, ca sef departament pal, am primit telefon pe 29.10.2019 de la directorul de departament, care mi-a spus ca d-lui nu mai poate lucra cu mine si sa vb cu directorul de zona cum sa imi scriu demisia.
directorul de zona mi-a zis ca mai am 14 zile CO neefectuat si sa imi pun demisia pt ca nu mai e loc pt mine in companie si ca asa s-a decis.
Sub presiune si insistente ca si daca raman voi avea zile grele, am semnat cererea de demisie.
mai e ceva de facut?
ceva sfaturi?
multumesc
Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.
Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.
Demisie sub presiune
rodik29
In urma cu trei saptamani am demisionat in urma unor presiuni verbale si amenintari din partea superiorilor mei. As putea sa-i dau in judecata pt abuz de ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii
Relu10001
Buna ziua
Am o problemă la muncă și anume:
Postul pe care lucrez ar trebui restructurat deoarece nu avem comenzi de câteva luni și perspectivele nu sunt ... (vezi toată discuția)