avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire/Succesiune după 9 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire/Succesiune după 9 ani

Bună ziua. Tatăl meu a decedat acum mai bn de 9 ani.Nu am ținut legătură cu el, deci eu acum am aflat.Nu cred ca mai sunt și alți MOȘTENITORI, am înțeles ca nu a avut copii după despărțirea de mama mea, dar nu sunt sigur . Mai pot face succesiunea după atâta timp? Și dacă exista și alti moștenitori ce pot face pt a-mi primi partea cuvenita? Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2019
S. MARIUS-CATALIN, utilizator
Cel mai recent răspuns: MirceaWlf , utilizator 09:36, 18 Noiembrie 2019
Vă salut, în mod normal acceptarea sau renunțarea la moștenire se face în termen de un an.. în cazul dumneavoastră, trecând 9 ani nu știu ce se mai poate face, nu sunt expert în acest domeniu dar încerc să vă ajut. Cât despre “alți moștenitori”, dacă ar fi existat și alții, fără acordul dumneavoastră nu ar fi putut avansa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea după 7 ani (3 moștenitori minim) andr87 andr87 Bună ziua! Vrem să facem succesiunea după tata (decedat în 2010). Scopul e ca mama (adică soția / co-proprietar) să devină moștenitoare. Eu ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi dupa 30 ani flori9 flori9 Daca mama a renuntat la mostenire in urma decesului tatalui ei in favoarea mamei ei (asta intamplandu-se acum 30 ani), iar aceasta din urma a decedat si ea ... (vezi toată discuția)
Succesiune -drept nepot imperia imperia Bunicul meu e decedat de 2 ani. Bunica este in viata, insa imobilul era pe numele bunicului. Singurul copil al lor este si el decedat. Eu nu stiu cum ... (vezi toată discuția)