avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... profesie liberala vs PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

profesie liberala vs PFA

Buna ziua,
Am o neclaritate. OU 44/2008 se aplica Pfa-urilor ,mai putin profesiilor liberale ,care ar fi reglementate de alte legi .
Am dobandit de curand calitatea de expert evaluator si doresc sa incep sa lucrez si ma intereseaza sa aflu cum pot emite facturi pt clienti persoane juridice.
Ma poate ajuta cineva?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihaela mih , utilizator 15:34, 3 Decembrie 2009
Cu actele emise de ANEVAR ve-ti merge la finante pentru atribuirea si inregistrarea fiscala unde veti completa si fisa 070.
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2009
Seffer Laurentiu, Consilier juridic
Fiind traducator autorizat, am ales sa ma inregistrez la Administratia financiara, de unde mi s-a emis un Certificat de Inregistrare Fiscala si astfel pot emite facturi. Am discutat acest aspect aici: www.avocatnet.ro/content/for...
Nu va pot spune cu certitudine sa optati pentru aceasta varianta, dar daca va este utila...
Inca o intrebare : apelati la serviciile unui contabil pt evidenta primara sau tineti d-voastra un registru de incasari si plati?
Am vizualizat discutia indicata de dvs. si doream sa va intreb:
nu exista si varianta 4 : cea a unor contracte de colaborare cu persoane juridice care sa plateasca prestatia (lucrarea de evaluare) in baza contractului de colaborare,cu op . Presupun ca in aceasta varianta nu ar trebui tinuta contabilitatea.

Ba da, trebuie tinuta contabilitatea. Pe baza contractului de colaborare dvs. prestati un serviciu pentru care sunteti remunerata. Pentru a primi acesti bani dvs emiteti factura, iar modalitatea de incasare a contravalorii acesteia poate fi in numerar (pentru care emiteti chitanta de incasare) sau plata prin banca. In orice caz veniturile trebuie inregistrate in contabilitate, altfel este evaziune fiscala.
Eu tin singura contabilitatea in partida simpla, dar eu oricum sunt economist. Mai am si un expert contabil cu care ma sfatuiesc atunci cand consider necesar.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal la service auto Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Service auto presteaza servicii catre persoane fizice. Factura este intocmita pe persoana fizica iar incasarea se face peste doua luni de la o societate de ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat, nelamurire alina240 alina240 Buna ziua. Am o firma cu obiect de activitate prestari servicii, serviciile sunt prestate si catre persoane juridice si catre persoane fizice. Desigur detin ... (vezi toată discuția)
Monografie cont colector RobertR RobertR Buna ziua, Colaborez cu o firma de curierat pentru a livra produsele catre client iar clientul plateste contravaloarea lor ramburs, pe baza de chitanta ... (vezi toată discuția)