Am o factura de la furnizor cu combustibil pt utilajele pe care le folosim cu chirie (contract de inchiriere utilaje) si nu stiu pe ce cont sa inregistrez aceasta factura si daca se deduce doar 50%.?
Aceste vehicule au masa totală maximă autorizată care nu depășește 3.500 kg și nu au mai mult de 9 scaune, inclusiv scaunul șoferului?
La pct 68 din normele metodologice date în aplicarea art. 298 al titlului VII "Taxa pe valoarea adăugată" din Codul fiscal se mentioneaza ca limitarea 50% se aplica la urm. vehicule:
În sensul prezentelor norme, prin vehicul se înțelege orice vehicul având o masă totală maximă autorizată care nu depășește 3.500 kg și nu are mai mult de 9 scaune, inclusiv scaunul șoferului.
avem un ctr intre firma X care are utilaje si firmea mea in care se descrie obiectul ctr si anume: firma X inchiriaza utilaje pt firma mea Mentionez ca, utilajele se dau fara combustibil.
Acum am primit o fact de la un furnizor pt 8 L motorina pt aceste utilaje.Cum ma inreg cu acestea.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.