avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Deducere cheltuieli cu combustibilul pt utilaje
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Deducere cheltuieli cu combustibilul pt utilaje

Am o factura de la furnizor cu combustibil pt utilajele pe care le folosim cu chirie (contract de inchiriere utilaje) si nu stiu pe ce cont sa inregistrez aceasta factura si daca se deduce doar 50%.?

Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Serbanstefan21 , utilizator 15:03, 19 Noiembrie 2019
Aceste vehicule au masa totală maximă autorizată care nu depășește 3.500 kg și nu au mai mult de 9 scaune, inclusiv scaunul șoferului?

La pct 68 din normele metodologice date în aplicarea art. 298 al titlului VII "Taxa pe valoarea adăugată" din Codul fiscal se mentioneaza ca limitarea 50% se aplica la urm. vehicule:

În sensul prezentelor norme, prin vehicul se înțelege orice vehicul având o masă totală maximă autorizată care nu depășește 3.500 kg și nu are mai mult de 9 scaune, inclusiv scaunul șoferului.
MULTUMESC
Buna ziua.Revin din nou cu aceiasi probl:

avem un ctr intre firma X care are utilaje si firmea mea in care se descrie obiectul ctr si anume: firma X inchiriaza utilaje pt firma mea Mentionez ca, utilajele se dau fara combustibil.
Acum am primit o fact de la un furnizor pt 8 L motorina pt aceste utilaje.Cum ma inreg cu acestea.
Receptionati motorina si in baza bonurilor de consum va inreg cu consumul acesteia.
Eu am dat pe consum motorina si am dedus tva 50%.Este corect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare motorina pt. ii. ram82 ram82 Buna ! Va rog sa-mi spuneti daca pot deconta motorina pt. interprindere individuala, si cum fac acest lucru ? #-o (vezi toată discuția)
Deducere cheltuiala cu itp la masina pe firma NNorbert NNorbert Buna ziua Avem o masina pe firma la care deduc 50% din combustibil, intrebarea mea ar fi cum se contabilizeaza daca s-a facut ITP-ul pentru masina ... (vezi toată discuția)
Deducere pe baza contract comodat flay flay Buna ziua. In cazul in care Admin unei societati face un contract de comodat cu firma sa pentru masina personala. Ce se poate deduce pe langa combustibil si ... (vezi toată discuția)