Bună ziua
- Speța mea: am vândut o casa obișnuită la munte uneia dintre fiicele mele. Contractul conține clauza de drept de abitație viageră pentru părinți. Documentle de vânzare - cumpărare au fost făcute la notar .i prețul de vânzare s-a stabilit conform prețului minim al zonei.
Întrebare: există posibilitatea legală ca cealaltă fiică să atace contractul de vânzare - cumpărare după decesul părinților?
Mulțumesc pentru răspuns.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Da.
Potrivit art.1091, alin 4, din Codul Civil " Până la dovada contrară, înstrăinarea cu titlu oneros către un descendent ori un ascendent privilegiat sau către soţul supravieţuitor este prezumată a fi donaţie dacă înstrăinarea s-a făcut cu rezerva uzufructului, uzului ori abitaţiei sau în schimbul întreţinerii pe viaţă ori a unei rente viagere. Prezumţia operează numai în favoarea descendenţilor, ascendenţilor privilegiaţi şi a soţului supravieţuitor ai defunctului, dacă aceştia nu au consimţit la înstrăinare."
Cu alte cuvinte ar trebui facuta dovada achitarii pretului, iar la incheierea vanzarii, sora sa fi fost prezenta.