avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donație teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donație teren

Buna ziua ,se poate face act de donație pe 400 mp din curtea(2500mp) unde locuim unui nepot cu cluza viageră de a întretine o persoana,pana la decesul acesteia?Ca acesta să nu poată să vândă sau sa faca ceva fara persoana pe care o întretine?Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: MateiSonia , utilizator 23:18, 18 Noiembrie 2019
Da, dar trebuie dezmembrat terenul. Se poate institui si uzufruct ca sa nu poata vinde fara uzufructuar si se poate face si contract intretinere
Va multumesc frumos!

Casa de Avocatura “Toader, Georgescu si Asociatii a scris:

Da, dar trebuie dezmembrat terenul. Se poate institui si uzufruct ca sa nu poata vinde fara uzufructuar si se poate face si contract intretinere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare teren carte funciara Adelina Maria Adelina Maria Buna ziua ! Vreau sa achizionez o parte de teren din curtea vecinilor (2 batrani) dar acestia au casa si terenul date nepotului prin contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Posibilitate dezmembrare teren cu clauza de uzufruct viager beurer95 beurer95 Buna,as dori sa stiu in cazul in care am cumparat un teren cu clauza de uzufruct viager daca se poate dezmembra in 2 loturi,uzufructuarul sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Abuzul de folosinta al uzufructuarului ... Polixenia42 Polixenia42 Buna ziua, am o întrebare cum se poate demonstra legal abuzul de folosință al uzufructuarului viager in cazul unui imobil? Si daca nudul proprietar are ... (vezi toată discuția)