avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire RCA............
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire RCA............

Buna ,ma numesc Calin si am si eu o intrebare .
In urma unui accident masina mea a fost avaluata ca dauna totala ca urmare trebuia sa fiu despagubit de RCA -ul celui vinovat ,sa evaluat valoarea masini cnform ORD.20/2008 al CSA bun, sa stbilit valoarea de 7100 Euro din care am primit 75% adica;5325 euro diverenta de 25 % = 1775 euro socotita ,,epava '' bun totul este Ok pana aici, dar eu cu acesti bani am putut sa achizitionez una identica orcat de proasta ar fi ea pt. ca ma inpiedica ,,taxa de mediu'' masina achipata cu motorizare euro 3 2000cc din 2003 =1900 euro,, taxa de mediu''.
In urma socotelilor facut de mine am cuparat una identica si am facut ,,RECAROSARE'' cu acte in regula de la RAR care ma costat aproximativ 700 euro cutoate actele si avizele necesare , dar cu toate astea am depasit suma cu 1200 euro adica peste 6500 euro , intrebarea mea este: INLOCUIND CAROSERIA CU AL ALTEI MASINI NU SE NUMESTE ,,REPARATIE" ADICA SA BENEFICEZ SI DE O PARTE DIN CEI 25 % RETINUTI PT. EPAVA ???
Mentionez ca actele doveditoare pt. reparatia facuta sant decat contractul de vazare -cuparare din Germaia al auto cu caroseria respectiva { care are valoarea cea mai mare 5800 euro} iar diferenta pana la 6500 euro,chitantele de la RAR de la Politie si de la Reprezentanta autorizata unde sa facut recarosarea,
Credeti ca cu aceste acte as putea sa obtin ce-i 1200-1300 euro scosi din buzunarul meu de la socetatea de asigurari???
va multumesc mult. cu stima calin.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Stratopol , Consilier juridic 09:55, 4 Decembrie 2009
Buna ziua !
In primul rand ordinul invocat de dumneavoastra este abrogat expres de art.1, al(4) din Ordinul 21 / 2009(MONITORUL OFICIAL nr. 812 din 27 noiembrie 2009).
Dumneavoastra nu o sa- i primiti de la societatea de asigurari. Suma reprezentand diferenta o puteti obtine pe calea unei actiuni in instanta de la cel care a produs paguba.
Cu stima !
Pentru dl. consilier juridic Ordinul nr.20/2008 a fost cel aplicapil in cazul dlui. Kala avand in vedere cand s-a produs accidentul, deci in cazul unui litigiu se vor avea in vedere dispozitiile acestui ordin si nu ale Ordinului 21/2009.
De fapt in Ordinul 21/2009 se prevede expres in ce situatii se aplica art.1(2) "prevederile prezentului ordin se aplica pentru politele de asigurare RCA emise de la data publicarii acestuia".

Pentru dl.Kala nu cred ca puteti obtine de la asigurari mai mult decat ceea ce vi s-a oferit. Presupunand ca s-a facut corect calculul conform normelor RCA din Ordinul 20/2008 atunci aceea este si suma maxima ce putea fi despagubita de asigurator conform legii. In cazul in care ati primit deja acesti bani si ati semnat o cerere de despagubire prin care recunoasteti ca ati fost integral despagubit si nu mai aveti nici un fel de pretentii, discutia este tardiva.

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire dosar dauna totala casco pe regres gogoletu gogoletu La inceputul lunii martie am avut un accident. Am decis sa apelez la polita Casco pe regres deoarece vinovatul era asigurat la o societate cu care service-ul ... (vezi toată discuția)
Calcul dauna totala conform facturii in lei sau a contractului in euro? levis36 levis36 cum se interpreteaza articolul 53 din normele CSA Art. 53. - Prin valoarea de nou a vehiculelor se intelege: b) pentru vehiculele de productie straina, ... (vezi toată discuția)
Nemultumit valoare dauna totala auto dima alexandru dima alexandru Am fost implicat intr-un accident rutier cu dauna totala pentru masina . Valoare de reparatie service 17.000 lei , masina avand 10 ani valoarea ei depaseste ... (vezi toată discuția)