avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Licitatie castigata cu o societate de stat anulata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Licitatie castigata cu o societate de stat anulata

Buna ziua,
sunt intr-o situatie "bizara" as putea spune, mai exact am participat la o licitatie pentru inchirierea unui spatiu comercial de la o societate de stat, timp de 8 luni am asteptat sa fie incheiat contractul de inchiriere datorita faptului ca a fost schimbat directorul general de 5 ori. La sfarsitul lunii octombrie am fost contactat pentru a semna contractul de inchiriere, am trimis restul de documente pentru semnarea contractului, si acum am fost anuntat ca noul director general a anulat acea licitatie.
1. Este legal asa ceva?
2. As putea obtine castig in instanta, nu am desfasurat activitatea deoarece am asteptat incheierea contractului.

Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Trebuie studiată documentația Licitației la care ați participat. In cadrul acestei documentații trebuie sa fie prevăzute motivele care pot fi considerate justificate pentru a proceda la anularea licitației.

Din informațiile pe care ni le-ați furnizat pana la acest moment, nu consider ca se putea dispune anularea licitației. Chiar și in caz contrar, când sa spunem institutia ar fi avut posibilitatea de a anula licitația, sunteți îndreptățit la recuperarea prejudiciului cauzat, respectiv, suma de bani pierdută ca urmare a nedesfasurarii activității.

Cu stima,
Av. Jasmine Oancea

alexko86 a scris:

Buna ziua,
sunt intr-o situatie "bizara" as putea spune, mai exact am participat la o licitatie pentru inchirierea unui spatiu comercial de la o societate de stat, timp de 8 luni am asteptat sa fie incheiat contractul de inchiriere datorita faptului ca a fost schimbat directorul general de 5 ori. La sfarsitul lunii octombrie am fost contactat pentru a semna contractul de inchiriere, am trimis restul de documente pentru semnarea contractului, si acum am fost anuntat ca noul director general a anulat acea licitatie.
1. Este legal asa ceva?
2. As putea obtine castig in instanta, nu am desfasurat activitatea deoarece am asteptat incheierea contractului.

Va multumesc!

Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2019
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
XXXX are dreptul de a anula aplicarea procedurii pentru atribuirea contractului de inchiriere
numai daca ia aceasta decizie inainte de data transmiterii comunicarii privind rezultatul aplicarii
procedurii respective si numai in urmatoarele circumstante:
a) nici unul dintre ofertanti nu este eligibil sau nu a indeplinit conditiile de calificare prevazute
in documentatia pentru elaborarea si prezentarea ofertei;
b) au fost prezentate numai oferte necorespunzatoare, respectiv oferte care:
(i) fie sunt depuse dupa data limita de depunere a ofertelor;
(ii) fie nu au fost elaborate si prezentate in concordanta cu cerintele prevazute in
documentatia pentru elaborarea si prezentarea ofertei;
(iii) fie contin propuneri referitoare la clauzele contractuale, propuneri care sunt in mod
evident dezavantajoase pentru ordonator;
c) circumstante exceptionale afecteaza procedura pentru atribuirea contractului de inchiriere sau este imposibila incheierea contractului.

Decizia de anulare nu creeaza vreo obligatie a organizatorului fata de ofertanti.
In cazul in care anuleaza aplicarea procedurii pentru atribuirea contractului de inchiriere,
XXXX are obligatia de a comunica in scris tuturor ofertantilor atat incetarea obligatiilor pe
care acestia le-au creat prin depunerea de oferte, cat si motivul anularii.

Nu au fost nici unua din prevederile de mai sus.
Perfect. Aveti sanse de castig :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz semnare contract caty33 caty33 Am initiat procedura de cerere de oferta pentru produse impartite in 3 loturi, au participat 8 ofertanti. pentru lotul 1 a castigat un ofertant iar pentru ... (vezi toată discuția)
Licitatie electronica in seap Grigore Carmen Grigore Carmen Ce se intampla daca, in cazul unei licitatii electronice in SEAP, doua firme oferteaza acelasi pret ca fiind cel mai scazut? Care sunt pasii care trebuie ... (vezi toată discuția)
Licitatii fritache fritache ce se poate face in cazul in care un ofertant castiga licitatie si nu vrea sa semneze contractul?:O (vezi toată discuția)