avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament Cumparat in anii 90
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament Cumparat in anii 90

Buna seara , am cumparat un Apartament in anii 90 si l-am trecut pe sora mea pentru ca eu am cetatenie straina si nu puteam atunci sa-l trec pe numele meu . intre timp a decedat cumnatul meu , eu vreau sa-mi trec apartamentul pe nume si nu reusesc . Sora mea mai are un apartament al ei si nu a facut taxa de succesiune dupa Decesul cumnatului si nici intabularea Apartamentului ei , cum pot trece Apartamentul pe numele meu fara Taxa de Succesiune ce sfat i-mi puteti da Multumesc
Cel mai recent răspuns: Marinarul123 , utilizator 22:02, 18 Noiembrie 2019
Buna seara,
Dupa dezbaterea succesiunii sora va va poate dona sau vinde acel imobil.
Faptul ca ea si dumneavoastra afirmati verbal ca este achizitionat cu banii dumneavoastra nu are valoare juridica.
Pana la dezbaterea succesiunii acel imobil apartine fie surorii fie familiei compusa din sora dumneavoastra si sotul ei, daca era casatoriata cand a fost achizitionat.
ALTA SOLUTIE LEGALA NU EXISTA!
Multumesc , deci cu alte cuvinte daca ea nu face succesiunea (are 2 fiice) pot pierde Apartamentul?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea după 7 ani (3 moștenitori minim) andr87 andr87 Bună ziua! Vrem să facem succesiunea după tata (decedat în 2010). Scopul e ca mama (adică soția / co-proprietar) să devină moștenitoare. Eu ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a decedat în 2005 și nu am făcut succesiunea până în prezent. a decedat și sora mea, dar mama trăiește. cum se vor stabili cotele moștenirii? Laurentiuflap Laurentiuflap Buna ziua Tatal meu a decedat in 2005 si nu am facut succesiunea pana in prezent , mama mai traieste . Pariintii au avut o fata si un baiat . Fata ... (vezi toată discuția)
Locuiesc cu prietena în casa bunicilor ei decedați, a căror succesiune nu a fost dezbătută. aș vrea să investesc acolo, mi se poate dona casa fără acordul tuturor moștenitorilor? erikson96 erikson96 Buna ziua, as avea o nelamurire. Eu locuiesc cu prietena mea in casa parinteasca din partea mamei ei. Am vrea sa extindem si sa renovam casa dar in urma ... (vezi toată discuția)