avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... antecontract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

antecontract vanzare-cumparare

Buna ziua,
care sunt riscurile unui antecontract vanzare -cumparare apartament intr un bloc nefinalizat, neinscris in cartea funciara ?
Ezit sa inchei un astfel de antecontract , desi vad ca s a generalizat in Romania aceasta practica , dezvoltatorii vand apartamente in blocuri nefinalizate .
Cumparatorul are vreo garantie sa si recupereze banii de avans daca de exemplu dezvoltatorul este executat silit de banca?
Mi se pare ca este un abuz sau un vid legislativ care permite o lipsa de protectie totala fata de cumparator.
Multumesc,
Roxana
Cel mai recent răspuns: maria295 , utilizator 20:35, 15 Ianuarie 2020
Buna seara,
Antecontravtele incheiate la notar SE INSCRIU in cartea funciara.
Antecontractele sunt acte care duc la executarea silita a celui care nu l-a respectat.
Dar un bloc nefinalizat care nu are inca o carte funciara pentru ca nu i s a facut receptia , cum poate sa inscrie antecontractul meu in carte funciara ?

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Antecontravtele incheiate la notar SE INSCRIU in cartea funciara.
Antecontractele sunt acte care duc la executarea silita a celui care nu l-a respectat.

Din cate stiu eu se va inscrie in cartea funciara terenul pe care se va construi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare cu plata a 90% din suma euvictoria euvictoria Buna ziua, Pe data de 1 iulie voi incheia un antecontract de vanzare-cumparare la un notariat agreat de dezvoltator, pentru un apartament in Bucuresti.Pentru ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans locuinta de la dezvoltator mirelads mirelads Buna ziua. In anul 2008 am semnat un antecontract de vanzare cumparare pentru un apartament cu 2 camere, si am dat un avans. In proiect erau 3 blocuri, insa au ... (vezi toată discuția)
Incheierea antecontractului de vanzare-cumparare pentru un apartament ce se va construi! Dyaa Dyaa Buna ziua, Am incheiat in luna iunie 2016 un contract de rezervare pentru un apartament nou in Bucuresti-Berceni care se va construi in viitor, lucrarile ... (vezi toată discuția)