Buna ziua. In anul 2008 am semnat un antecontract de vanzare cumparare pentru un apartament cu 2 camere, si am dat un avans. In proiect erau 3 blocuri, insa au ridicat 1 doar, fara finisaje, fara nimic, doar scheletul. Eu contractasem in al 2-lea de care nici nu s-au apucat, nu are nici macar fundatia, iar termenul de predare este septembrie 2010. Cf contractului daca nu este gata pana la acest termen atunci eu pot sa ii mai acord un termen sau sa imi cer banii inapoi. Avand in vedere ca nici nu s-au apucat de blocul in care am contractat eu, cum pot sa fac sa imi recuperez banii de la ei, trebuie sa astept termenul de predare sau se poate si mai devreme fara sa suport penalitati? De asemenea, la mom respectiv nu am inscris in CF a terenului acest antecontract, mai pot face asta ca sa fiu sigura ca nu voi ramane cu ochii in soare in caz de executare silita a lor? Este posibil ca ei sa vanda terenul altcuiva si eu sa nu aflu asta? Daca stiti vre-un avocat specializat pe astfel de probleme, astept niste date de contact, eventual sa imi comunicati si onorariul. Multumesc!
buna ziua .
indicat ar fi sa asteptati pana la termenul fixat in antecontract .
daca dezvoltatorul nu-si indeplineste obligatia contractuala, dvs. aveti posibilitatea de a cere rezilierea antecontractului , precum si restituirea avansului platit , precum si daune-interese.
va sfatuiesc sa intabulati antecontractul in CF .
Asta doream, intabularea. Dar mi s-a spus de la cab notarului ca nu se mai poate inscrie antecontractul, dat fiind faptul ca a fost incheiat in 2008. Se poate face asta? La cine pot apela? Multumesc!
nu puteti "intabula" contractul, ci puteti cere "notarea" contractul in cartea funciara a imobilului.
Orice notar va poate ajuta si nu exista termen limita pentru o astfel de inregistrare in Cartea Funciara (refuzul este nejustificat), inscrierea in cartea funciara avand rolul de asigurare a opozabilitatii fata de terti, in situatia dvs. existena actului incheiat cu dezvoltatorul devenind opozabila din momentul efectuarii inscrierii.
Incercati la alt notar, cel pe care l-ati intrebat nu are habar.
in caz contrar adresati-va biroului OCPI.