avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie handicap sau urmas
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie handicap sau urmas

buna ziua,
sunt mama unui tanar de 21 care a fost diagnosticat cu schizofrenie si este internat la un spital de masuri de siguranta,deoarece era violent si refuza sa urmeze tratament,doresc ca dupa 1 an de internare sa il iau acasa pentru ca acolo nu este mediul bun pentru a trai cu conditia sa
urmeze tratamentul acasa,intrebarea mea este:
are dreptul la vreo pensie de handicap,sau de urmas ,tatal lui a decedat cand el avea 11 ani,cu acest diagnostic nu o sa il angajeze nimeni.
multumesc! astept raspuns de la dv
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 11:16, 19 Noiembrie 2019
Buna ziua,
Cred ca o sa primiti pensie de handicap pentru el si de insotitor dvs.
Discutati cu cei din spital sau de la comisia judeteana pentru persoanele cu handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sora mea este diagnosticata cu schizofrenie paranoida. ... MarinelaMateescu MarinelaMateescu Buna ziua, Sora mea este diagnosticata cu schizofrenie paranoida. Nu accepta diagnosticul si refuza tratamentul. Locuieste singura in casa parintilor, acestia ... (vezi toată discuția)
un bolnav cu schizofrenie are dreptul la un insotitor? ganditor ganditor sora unei cunostinte este diagnosticata cu schizofrenie este pensionata de boala ,necesita ingrijire pentru a urma tratamentul va rog sa imi spuneti are ... (vezi toată discuția)
Salutare tuturor. simt nevoia sa ma descarc undeva căci nu știu ... Schizophren3060 Schizophren3060 Salutare tuturor. Simt nevoia sa ma descarc undeva căci nu știu ce sa fac în situația următoare. Din 2016 de când am renunțat la facultate am ... (vezi toată discuția)