avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit pentru sef
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit pentru sef

sotul meu i-a facut sefului sau credite fara giranti fara alte garantii la patru banci iar acum acesta refuza sa plateasca,m-am interesat si orice cale legala as aborda se ajunge la executare silita ,dar nu are nimic pe numele lui.Situatia apartamentului in care locuim este urmatoarea ap. mostenit din care sotul meu detine 3/5,intrebare mea este cum sa iesim din aceasta situatie putem vinde partea lui unei persoane straine, sa o donam bineinteles o tranzactie cu cineva de incredere care sa puna executorul in imposibilitate de a executa ceva.Poate nu vi se pare tocmai crestineste ceea ce va spun dar atata timp cat acestui escroc nu am ce sa-i fac legal vorbind daca astea sunt legile si nimeni nu ma ajuta(ma refer avocati politie)nu mi se pare normal sa ramanem pe strada cu doi copii.Mentionez ca acest escroc a folosit banii pe care sotul meu i-a ridicat de la banci pentru o operatie pe cord pana la ultimul banut sotul meu nu a oprit un leu deci facerea de bine ........ de mama,astept un raspuns urgent,multumesc
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 20:16, 3 Decembrie 2009
sotul dvs. a dobandit prin mostenire o cota de 3/5 din imobil. prin urmare, aceasta cota reprezinta un bun propriu al sotului.
in cazul in care banca va proceda la executarea silita se vor urmari doar bunurile proprii ale sotului debitor.
sotul dvs. poate instraina cota sa din imobil, dar creditorul poate anula actul de instrainare pe calea actiunii pauliene .
in cazul in care se va ajunge la executare silita , aveti posibilitatea sa incheiati o conventie de executare a veniturilor. conform art. 371 c. pr civ. , in cursul executarii silite , intre parti creditor si debitor poate interveni o conventie de executare asupra veniturilor banesti ale debitorilor.
puteti solicita ca executarea creantei sa se faca intr-un termen de 6 luni din veniturile provenite din salariu , iar diferenta neacoperita prin executarea silita asupra bunurilor mobile .
dar daca creanta creditorului nu va fii astfel indestulata se va ajunge in cele din urma la executarea silita a imobilului.
tot astfel, daca nu se incheie aceasta conventie de executare intre parti . :sorry:
aveti totusi posibilitatea ca in acest termen de 6 luni sa gasiti diferite posibilitati de a acoperi creanta . ( imprumutati banii de la terte pesoane de ex. ).

mai aveti posibilitatea sa donati imobilul minorului, dar si in acest caz executarea silita isi gaseste aplicabilitate.
cu deosebirea ca, in cazul in care debitorul este minor se executa silit intai bunurile mobile , apoi bunurile imobile.
Cumva aveti o legatura de rudenie cu seful, ca altfel nu inteleg cum a fost posibil sa va lasati convinsi sa faceti 4 credite fara nici o garantie pentru seful dvs?
:offtopic: interventie moderator

user cocanhelga

Va rugam sa nu mai deschideti aceeasi discutie de mai multe ori sau in sectiuni diferite deoarece contravine Regulamentului de postare, iar discutiile dublate vor fi sterse.V-am sters deja discutia similara din cadrul sectiunii executari silite.

roxanel

Va rugam frumos sa nu mai scrieti mesaje consecutive deoarece contravine Regulamentului de postare. Aveti la dispozitie optiunea editare care va permite sa va completati mesajul anterior.Ar fi indicat sa va editati dvs. cel de-al doilea mesaj.

Va multumim anticipat pentru intelegere si colaborare.:)
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2009
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codebitor contract credit iuliap01 iuliap01 Buna ziua, In 2008 am semnat ca si codebitor la un contract de credit ioptecar de la [editat] Imprumutatul ar fi trebuit sa fie viitorul meu sot ... (vezi toată discuția)
Executare silita safta ioana safta ioana Va rog sa-mi dat un sftat.Fostul meu sot a facut credite la cateva banci (credite de nevoi personale)nu a girat cu nimic.dupa divort apartamentul in care ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters136155 ContSters136155 avem o casa care este impartita astfel:1/4 detin eu ,1/4 detine fratele meu si jumatate este a mamei mele aceasta parte provine din mostenire dupa moartea ... (vezi toată discuția)