avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Schimb Auto
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Schimb Auto

Buna seara ! Am si eu o intrebare:
Ce acte sunt necesare la un schimb auto intre o Persoana Juridica( firma ) si o persoana fizica. Persoana fizica ofera un autoturism firmei in schimbul altei masini plus o diferemta bani. Cum se peocedeaza cu diferenta de bani ce acte se fac si care e ordinea. multumesc
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2019
ionut_h08, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:35, 20 Noiembrie 2019
Sunt de fapt 2 vanzari cu compensarea sumelor pana la concurenta celei mai mici si achitarea unei dif de bani.

Este vorba de principiul necompensării din Ordin 1802/2014. Orice compensare între elementele de active și datorii sau între elementele de venituri și cheltuieli este interzisă.

În cazul schimbului de active, în contabilitate se evidențiază distinct operațiunea de vânzare/scoatere din evidență și cea de cumpărare/intrare în evidență, pe baza documentelor justificative, cu înregistrarea tuturor veniturilor si cheltuielilor aferente operațiunilor. Tratamentul contabil este similar și în cazul prestărilor reciproce de servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimb de marfuri catalin2012 catalin2012 Buna ziua. Firma X colecteaza produse pentru firma Y , iar intre ele se face un schimb de marfuri. Firma X da la schimb firmei Y un alt tip de produs. Ce acte ... (vezi toată discuția)
Cont debitor 4428 si cont 231 Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuneti mi va rog daca am cont debitro 4428 acesta se aduna la rand 06 F10 ? si la rand 83 f30? Contrul debitor 231 se trece la rand 02 F10 ... (vezi toată discuția)
Echivalare facturi DraghiciAlin DraghiciAlin Buna ziua , am si eu speta putin ciudata pe care as vrea sa o rezolv Se dau firmele X,Y,Z - firma X presteaza servicii pentru fima Y in valoarea de ... (vezi toată discuția)