Am un prieten care a intrat in posesia unei instiintari de executare silita pentru un credit facut in anul 2006. Societatea care il executa are sediul in Malta si este reprezentata de cineva de la Kruck. Am intrat pe portal.just.ro si am cautat dupa numarul de dosar indicat in incheierea la executare si apare o singura sedinta in care s-a incuviintat fara cale de atac asa ceva. Este legal? Nu se prescrie o astfel de datorie dupa atata timp? El nu mai sta la adresa initiala, insa stau parintii si ei i-au spus ca nu au primit si nu au semnat de primire pentru nimic in acesti ani. Ce trebuie sa faca prietenul meu? El nu are bunuri pe numele propriu, insa trebuie sa isi rezolve cumva situatia.
Buna ziua,
Sa ia legatura urgent cu un avocat si sa faca contestatie. Prescriptia nu se aplica din oficiu, ea trebuie 'ceruta".
Cand a primit acea instiintare, in ce data?
De atunci are 15 zile sa depuna contestatie.
Dupa astea 15 zile nu mai poate face nimic.
Multumesc din suflet. Este primit saptamana trecuta, insa pe notificare scrie 6.11.2019, probabil aceea se va lua in considerare. Azi, cel tarziu maine va trebui sa o depuna. Se poate trimite prin posta? El este la Buzau acum. Multumesc inca o data!
Poate formula contestatie la executare. Probabil ca s-a prescris dreptul la actiune, dar ar fi bine sa apeleze la ajutor de specialitate. Cotnestatia se transmite prin posta. Prima si ultima zi nu se iau in calcul.
Procedura prescriere
A-B-C
Buna ziua,
Care este procedura de prescriere a unei incheieri de incuviintare executare silita care nu a fost pusa in executare (nu am primit nici o somatie ... (vezi toată discuția)