avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu de odihna neefectuat pana la sfarsitul anului
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu de odihna neefectuat pana la sfarsitul anului

Buna ziua am o nedumerire, daca pana la sfarsitul anului un salariat nu reuseste sa-si ia concediu de odihna, poate sa-l ia anul viitor. In contractul colectiv de munca la nivel nationa pe anii 2007-2010 se apune la art 60 ART.60. - (1) Concediul anual de odihna va putea fi fractionat la solicitarea salariatului;
una din fractiuni va trebui sa fie de cel putin 15 zile lucratoare. Cealalta parte va trebui
acordata si luata pana la sfarsitul anului in curs.
(2) Cand din motive neimputabile salariatului acesta nu si-a efectuat integral concediul
de odihna pe anul in curs, restul de concediu se va acorda pana la sfarsitul anului
urmator, in perioada solicitata de salariat.
Eu am intrebat la ITM si mi s-a spus ca daca nu l-ai luat pana la sfarsitul anului trebuie sa-l iei neaparat pana la sfarsitul anului 2010. Nu prea mai inteleg
Va multumesc anticipat pt raspuns
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 14:15, 3 Decembrie 2009
Buna ziua,
daca nu l-ati avut in 2009, ar trebui sa il luati in 2010 pana, cel tarziu la sfarsitul anului. Caci, in 2011 cine stie ce va mai fi:)
Oricum, asa spune si CCM, cel mult anul urmator.
In alta ordine de idei, trebuie sa beneficiati de el, nu doar ca asa trebuie ci, ca aveti si nevoie. Bani pe concediu de odihna neefectuat se dau doar in cazul suspendarii raporturilor de munca.
Asa ca...in concediu cu d.voastra!:)
Codul Muncii-Art. 141. - (1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna Adrian Frentiu Adrian Frentiu buna ziua va intreb,daca in anul 2009 nu am consumat toate zilele de concediu,pot beneficia de restul zilelor anul acesta s-au in cazul incetarii ... (vezi toată discuția)
Are angajatorul obligatia de a plati co neefectuat? NMarius NMarius Buna seara am stabilit incetarea cim cu acordul ambelor parti. Am 10 luni vechime adica 17,5 (din cate stiu eu) zile de concediu neefectuat, Supervizorul meu ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna pentru anul trecut vera58 vera58 daca a fost intrerupta efectuarea concediului de odihna pe anul 2009,angajatul chemat din concediu, prin nota de chemare de catre patron,care sunt conditiile ... (vezi toată discuția)