avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli PFA

Buna ziua! Am o locație proprietate personala pe care o închiriez unei firme in regim de cazare și funcționez in baza unui PFa . Mentionez că doar jumătate din locație o închiriez așa,in cealaltă jumătate locuiesc eu. Cum pot sa îmi deduc cheltuielile cu gaze,curent,apa ,etc pe jumătatea aceea care este închiriată ? Aștept răspunsul dumneavoastră.Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: O Camelia , utilizator 22:40, 26 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
PFA care foloseste spatiul in baza unui contract de comodat poate deduce cheltuielile cu utilitatile stabilite in acesta. Bineinteles, proportional cu spatiul folosit. Altfel, diferenta se poate considera venit impozabil pentru proprietar.

Daca nu exista o astfel de clauza, puteti sa faceti un act aditional. Nici contractul de comodat si nici eventualele actele aditionale nu este obligatoriu sa fie facute la notar.
Multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa inchiriata 60%din suprafata totala O Camelia O Camelia Cum se scad cheltuielile de la apa, gaze,curent la o locuinta inchiriata doar 60% din ea, noi locuind in cealalta parte de 40%. Mentionez ca este inchiriata ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile ptr. pfa ionelastr ionelastr Factura la curentul electric poate intra la cheltuieli deductibile daca am un contract comodat?Factura nu este pe numele meu. (vezi toată discuția)
Societati cu acelasi sediu guzmania guzmania Avem doua societati cu acelas asociat. Una dintre ele este proprietara sediului social.Dorim sa o mutam si pe cealalta in acelasi sediu. Ce se intampla sau ... (vezi toată discuția)