avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amendă contravențională
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Amendă contravențională

Bună ziua, se poate anula/prescrie o amendă contravențională? În ce condiții și după cât timp? Cu mulțumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: Luc7 , utilizator 12:48, 20 Noiembrie 2019
Anularea se poate produce numai in fata instantei.
Prescriptia intervine in termen de 5 ani calculati din luna iunie a anului urmator celui in care a fost aplicata sanctiunea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulați o plângere contravențională în termen de maximum 15 zile de la data comunicării P.V. solicitând anularea acestuia pentru motive de nelegalitate șisau netemeinicie!
Necomunicarea procesului verbal de contravenție în termenul legal (2 luni de la săvârșirea pretinsei contravenții) atrage sancțiunea prescrierii executării sancțiunii contravenționale, potrivit dispozițiilor art.14 alin.1 din OG nr.2/2001!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Bună ziua, am omis să spun că am făcut contestației în termen și la ultimul termen s-a amânat până la următorul termen pe 2 dec. 2019. Credeți că am șanse de câștig în condițiile în care agentul a recunoscut în raportul lui că, din grabă, nu a menționat în PV că pot face contestație cf. OG 2/2001.

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Formulați o plângere contravențională în termen de maximum 15 zile de la data comunicării P.V. solicitând anularea acestuia pentru motive de nelegalitate și sau netemeinicie!
Necomunicarea procesului verbal de contravenție în termenul legal (2 luni de la săvârșirea pretinsei contravenții) atrage sancțiunea prescrierii executării sancțiunii contravenționale, potrivit dispozițiilor art.14 alin.1 din OG nr.2/2001!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pv cu doua sanctiuni Tonyde Tonyde Buna ziua! Pe PV intocmit de un agent rutier sunt doua contraventii. Una cu avertisment si una cu amenda si permis suspendat. Cum formulez contestatia doar ... (vezi toată discuția)
Comunicarea procesului verbal de contravenþie dupã o lunã de la întocmire are drept consecinþã anularea lui? leorot leorot Buna seara, Am primit o amenda pentru rovinieta, pe firma. Am demonstrat la judecatorie ca amenda mi s-a comunicat la peste o luna de la intocmirea ei si am ... (vezi toată discuția)
Pv circulatie imedia imedia Daca nu am semnat si primit PV de contraventie la o amenda de circulatie care este termenul de prescriere a contraventiei daca nu am luat la cunostinta PV si ... (vezi toată discuția)