avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care sunt pasii de urmat intr-un divort unde implicati ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care sunt pasii de urmat intr-un divort unde implicati sunt un sugar si o casa achizitionata prin prima casa ?

Buna seara , am fost inselata de sotul meu , am incercat dar simt ca nu pot merge mai departe . Am un bebelus de 8 luni care as dori sa ramana cu mine , am conditii financiare si de locuit pt micuta , ce sanse am , avand in vedere ca el mai e trecut printr-un divort si copilul este la fosta ? Am o casa luata prin "prima casa" , titular de imprumut eu , rata se retrage din contul meu lunar. Cu o suma de 9.000 euro ne-au ajutat parintii mei , problema e ca apare in actul de vanzare cumparare si sotul......ar trebui sa apelez la bunavointa lui sau am vreo cale legala sa nu aibe drepturi? Si el are o casa achizitionata tot prin prima casa , insa nu eram casatoriti atunci. Ce ma sfatuiti ? Multumeac
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 18:34, 20 Noiembrie 2019
Formulati actiune privind desfacerea căsătoriei si solicitați ca domiciliul copilului sa fie stabilit la dvs. Având în vedere vârsta frageda a acestuia si faptul că este alaptat natural, se considera ca minorul este dependent de dvs astfel încât sunt șanse mari să rămână la dvs.
In privinta partajului, acesta se soluționeaza de obicei după finalizarea procesului de divorț însă daca dovedeti ca soțul nu a contribuit cu bani la cumpararea imobilului sau plata ratelor atunci aveti șanse să nu fiți obligată sa-l despăgubiti.
In orice caz, discutația este mult mai complexa fata de ce va spun aici asa ca va recomand sa contactați în privat un avocat pentru a discuta pe larg în cadrul unei consultații.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2019
Avocat Neagu Elena, Avocat
Va multumesc pentru raspuns , problema este ca eu am pierdut laptele din cauza socului avut cand l-am.descoperit, este alimentata cu lapte formula . Si imi este tare frica
Am incercat sa va trimit un link despre un articol, in privat, dar aveti notificările oprite
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2019
Avocat Neagu Elena, Avocat
Cred ca le-am pornit , imi cer scuze sunt noua pe aici
Indiferent daca il alaptați sau nu minorul o sa aibe domiciliul la dvs și custodia se va exercita în comun.Partajul se realizeaza printr-un proces separat daca nu găsiți o varianta amiabilă.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului Elena 14 Elena 14 Buna ziua,sunt casatorita si am un bebe de 4 luni de zile,relatia cu sotul nu este prea buna si as fi interesata ce se poate intampla cu bebe in caz de ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor ramgam ramgam este vorba despre un minor de 11 luni, alaptat, dependent 100% de mama sa, nu isi cunoaste tatal,acesta nefiind interesat timp de 8 luni de ea. mentionez ... (vezi toată discuția)
Program vizita bebelus 9 luni cris999 cris999 Ma aflu in proces de divort cu sotul meu, actiune de divort intentata de acesta. Am fost nevoita sa ma mut la parintii mei, deoarece acesta nu ne-a primit la ... (vezi toată discuția)