avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data pensionare

Barbat nascut in februarie 1955 care a lucrat pana astazi conform cartii de munca 30 de ani si care dovedeste cu adeverinta eliberata de una dintre unitatile la care a lucrat ca a activat 10 ani in grupa de munca a doua.
In ce luna si in ce an are dreptul legal de a se pensiona
Cel mai recent răspuns: alcaz , utilizator 07:10, 21 Noiembrie 2019
Varsta de pensionare: 65 ani (Februarie 2020)

Pentru 10 ani munciti in grupa a II-a ,aveti o reducere a varstei de pensionare e 3 ani si 4 luni.

Reducerea operează doar în condiţiile realizării stagiului complet de cotizare - 35 de ani - prevăzut de lege în raport de data nașterii.
Mulyumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot beneficia de pensie? potoradrian potoradrian Buna ziua, Imi puteti spune ,va rog, la ce data se poate pensiona o persoana cu urmatoarea perioada de munca: 1.10.1979.15.02.2008. Din 1.10.1979-2001 a ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie viorelmuresan viorelmuresan sint nascut in 01-02-1955,si am lucrat 10 ani si 3 luni in grupa-1-a,si 15 ani in grupa-2-a,plus mai am cotizati 5 ani in alte domenii . Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? elennna elennna Buna ziua. Sunt nascut la data de 15 noienbrie 1955. Am o vechime in munca de 40 de ani. Am grupa 1 in proportie de 50% (21 de ani si 8 luni). Cand as putea ... (vezi toată discuția)