avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Divort, credit Prima Casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Divort, credit Prima Casa

Buna ziua. Vreau sa depun actele pentru divort. Problema este ca am luat impreuna cau viitoarea fosta sotie un apartament, prin programul Prima Casa, cu o rata lunara de 700 de lei. Ce se intampla cu ratele lunare, daca nici unul din noi nu vrea sa mai locuiasca acolo? Adica daca eu vreau sa nu mai platesc ratele si nici ea, se va face direct poprire pe salarii? Daca banca scoate apartamentul la vanzare, si il vinde cu o suma mai mica decat este creditul, diferenta pana la achitarea creditului, va fi impartita la doi sau o voi plati doar eu, tinand cont ca eu sunt titularul, iar ea este coplatitor? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:47, 21 Noiembrie 2019
inchiriati, platiti ratele din chirie si cand veti ramane fara datorii , vindeti casa si impartiti banii. Asta mi se pare solutia cea mai buna.
Ce se intampla cu ratele lunare, daca nici unul din noi nu vrea sa mai locuiasca acolo? Adica daca eu vreau sa nu mai platesc ratele si nici ea, se va face direct poprire pe salarii?

Daca alegeti sa nu mai platiti ratele, se vor aduna penalitati, apoi se declara scadent anticipat creditul si incepe executarea silita sub orice forma, poprire pe salarii, executare imobiliara etc. Nu e musai sa va puna doar dvs poprire, dar nici nu aveti garanti aca ii pune si ei. Sunteti la mana executorului.. Daca va ia dvs mai mult decat ii ia ei, aveti dreptul sa va indreptati impotriva ei sa recuperati diferenta.
Trebuie sa intelegeti si dvs si ea, ca v-ati asumat niste obligatii impreuna si asta nu are legatura cu casatoria sau divortul dvs.
Sau puteti cauta un vanzator si vinde apartamentul.
Din banii obtinuti achitati restul de credit si impartiti diferenta.
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2019
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu sau vanzare imobil - rata prima casa Dorin_V Dorin_V Buna ziua, Am un credit prima casa unde eu sunt titularul creditului iar sotia este coplatitor. Suntem separati (inca nu suntem divortati), sotia locuieste ... (vezi toată discuția)
Mostenirea poate fi supusa la executare silita? lucasica lucasica Am impreuna cu fostul sot uncontract pe nevoi personale, el titular si eu coplatitor. El nu are nimic pe numele sau inafara de venitul din salarii, din care ... (vezi toată discuția)
Executare silita Ana Maria Ionescu Ana Maria Ionescu Buna ziua. Sunt divortata, in proces de partaj. Avem un credit luat cu mine titular iar fostul sot coplatitor. Eu nu reusesc sa platesc integral ratele, dar ... (vezi toată discuția)