avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract Intretinere cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract Intretinere cu uzufruct viager

Buna ziua! Doi parinti, avand doi copii comuni au semnat cu unul dintre copii un contract de intretinere cu uzufruct viager, primind in schimb nuda proprietate a unui apartament la momentul decesului parintilor, in schimbul intretinerii acestora. Mama a murit, moment in care copilul beneficiar al contractului mai sus mentionat aproape a aruncat in strada pe tatal sau, retinandu-i cardul de pensie si lipsindu-l de mijloacele de supravietuire. Tatal a ales sa se mute la celalalt copil spre ingrijire. Cardul de pensie l-a recuperat, dar nu si certificatul de deces al sotiei, care i-ar permite mutarea permanenta in CI la celalalt copil. El doreste anularea contractului de intretinere viagera, pe motivul nerespectarii lui. Inncontract este mentionat ca in cazul in care ingrijitoarea nu isi indeplineste obligatiile asumate, parintii pot cere rezilierea fara nici o somatie sau punere in intarziere. Intrebarea este: rezilierea trebuie facuta in instanta sau poate fi facuta si la notar? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 05:13, 23 Noiembrie 2019
În instanță...
Și nu este anulare, nici reziliere, ci rezoluțiune (având în vedere ce povestiți)

andreea2016guest a scris:
El doreste anularea contractului ...

Ar fi mai bine să ia legătura cu un avocat.
Este important să știe ce cere. (și de ce cere ceea ce cere / pentru care motive)
Fiindcă în instanță nu se poate obține altceva decât s-a cerut.
Confuzia între instituții juridice (anulare vs. rezoluțiune) este calea sigură spre a obține ... nimic.

Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager adryan81bz adryan81bz parintii mei au facut cu o bunica un contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager...in schimbul acestei transmisiuni bunica a cerut sa fie ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere florin_pelin1968 florin_pelin1968 Am incheiat un CONTRACT DE INTRETINERE cu parintii mei prin notariat cu extras de carte funciara-dreptul de uzufruct viager rezervat parintilor(imi cer scuze ... (vezi toată discuția)
Anulare act vanzare cumparare adriana07 adriana07 Buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema.Intre parinti si copii a fost facut un act de vanzare-cumparare cu uzufruct viager si intelegere verbala ca ... (vezi toată discuția)