avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare act vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare act vanzare cumparare

Buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema.Intre parinti si copii a fost facut un act de vanzare-cumparare cu uzufruct viager si intelegere verbala ca vor fi ingrijiti de copii pana la decesul acestora. Intre timp tatal a murit, iar mama poate cere in instanta anularea actului ca urmare a divortului copiilor? Ginerele paraseste locuinta,iar fiica ramasa cu cei doi copii nu mai poate intretine si parintele supravietuitor.Se poate anula in instanta?
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 13:52, 5 Septembrie 2013
Acest motiv nu poate sta la baza cererii de rezolutiune a contractului.
Ar fi cam greu, câtă vreme înțelegerea privind întreținerea vânzătorilor a fost doar una verbală, astfel, actul de vânzare cumpărare , încheiat valabil fiind, nu poate fi desființat. Alta ar fi fost situația dacă ar fi fost vorba despre un contract de întreținere sau, cel puțin, actul de vânzare cumpărare cu uzufruct ar fi conținut și o clauză privind întreținerea vânzătorilor. În acele condiții, creditorii întreținerii ar fi putut reclama lipsa întreținerii, probând acest fapt , cu consecința desființării actului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare iulia14 iulia14 buna seara am o problema si sper din suflet sa ma ajutati.Suntem 3 surorii ,mama mea a facut contract de vanzare cumparare surori mele MARA pe un apartament ... (vezi toată discuția)
Unele lamuriri andonie maria andonie maria parintii mei nu au avut acte pe casa si terenul unde locuiesc,eu si sotul meu i-am ajutat sa dobandeasca acele acte,dupa care ei ne-au propus ca ne v-a trece ... (vezi toată discuția)
Trecerea casei de la parinti la copil ionut_alex ionut_alex Buna ziua vreau sa trec casa de pe numele parintilor pe numele meu dar nu stiu cum este mai bine ca apoi sa nu se ridice cu pretenti celelalte surori ce ma ... (vezi toată discuția)