Buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema.Intre parinti si copii a fost facut un act de vanzare-cumparare cu uzufruct viager si intelegere verbala ca vor fi ingrijiti de copii pana la decesul acestora. Intre timp tatal a murit, iar mama poate cere in instanta anularea actului ca urmare a divortului copiilor? Ginerele paraseste locuinta,iar fiica ramasa cu cei doi copii nu mai poate intretine si parintele supravietuitor.Se poate anula in instanta?
Ar fi cam greu, câtă vreme înțelegerea privind întreținerea vânzătorilor a fost doar una verbală, astfel, actul de vânzare cumpărare , încheiat valabil fiind, nu poate fi desființat. Alta ar fi fost situația dacă ar fi fost vorba despre un contract de întreținere sau, cel puțin, actul de vânzare cumpărare cu uzufruct ar fi conținut și o clauză privind întreținerea vânzătorilor. În acele condiții, creditorii întreținerii ar fi putut reclama lipsa întreținerii, probând acest fapt , cu consecința desființării actului.
Unele lamuriri
andonie maria
parintii mei nu au avut acte pe casa si terenul unde locuiesc,eu si sotul meu i-am ajutat sa dobandeasca acele acte,dupa care ei ne-au propus ca ne v-a trece ... (vezi toată discuția)