Pot achiziționa euro de la un curs valutar pe persoană juridică? Trebuie să achit o factură pe firmă in UE iar banca mă obligă să cumpăr euro de la ea, dar cursul este foarte mare...
Factura nu o puteti plati cash in eur.Deci ca sa puteti face transfer in devize, va trebuie ori cont in devizul respectiv la banca dvs., ori alta modalitate de transfer( revolut/paypal s.a pe care nu le stiu eu).
Pentru tranzactiile cu numerar intre o persoana fizica si una juridica este stabilita limita maxima de 10.000 lei. Daca tranzactiile sunt in valuta, legea nu specifica nimic.
Casa in valuta
FLONA
Daca patronul a achizitionat o masina second -hand din Austria cu numerar 11.000 euro (>5.000 ron), mi-a adus factura si chitanta. Ce fac ? fac casa in valuta ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.