avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Valuta euro Persoana Juridică
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Valuta euro Persoana Juridică

Pot achiziționa euro de la un curs valutar pe persoană juridică? Trebuie să achit o factură pe firmă in UE iar banca mă obligă să cumpăr euro de la ea, dar cursul este foarte mare...
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:37, 2 Decembrie 2019
Din pacate, legislatia impune acest lucru (in speta, regulamentul BNR).
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2019
Iulian MANEA, Contabil
Factura nu o puteti plati cash in eur.Deci ca sa puteti face transfer in devize, va trebuie ori cont in devizul respectiv la banca dvs., ori alta modalitate de transfer( revolut/paypal s.a pe care nu le stiu eu).
Persoana juridica poate imprumuta de la o persoana fizica aceasta suma in valuta.
~ Conținut șters la cerere ~
Pentru tranzactiile cu numerar intre o persoana fizica si una juridica este stabilita limita maxima de 10.000 lei. Daca tranzactiile sunt in valuta, legea nu specifica nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionarea pe firma a unei autoutilitare sh din germania numerar si fara tva claudiu75 claudiu75 Vreau sa stiu daca legea imi permite cumpararea unei masini Mercedes Sprinter SH din 2010 in valoare de 16900 Euro (net, fara TVA) in numerar din ... (vezi toată discuția)
Casa in valuta FLONA FLONA Daca patronul a achizitionat o masina second -hand din Austria cu numerar 11.000 euro (>5.000 ron), mi-a adus factura si chitanta. Ce fac ? fac casa in valuta ... (vezi toată discuția)
Facturi externe barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Ma poate ajuta cineva spunindu-mi : 1)-,[b]la ce curs valutar [/b]trebuie sa calculez facturile externe platite cash ? : -la cursul valutar ... (vezi toată discuția)