avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajari dupa concediere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajari dupa concediere

daca intr-o firma s-au facut disponibilizari dupa ce perioada de timp ai voie sa angajezi??
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:22, 3 Decembrie 2009
Buna ziua,

depinde ce posturi s-au disponibilizat . Ar trebui chemati aceeasi oameni daca este vorba despre aceleasi posturi. In caz ca dansii refuza, se pot angaja oricand alte persoane.
Daca sunt alte posturi pe care se cauta personal, se poate angaja oricand.
Desi, exista sintagma:"am dat afara, nu pot angaja noua luni"...nu e chiar asa.
Romanii sunt oricum super-inventivi, gasesc ei ceva:)
1. Cand firma se redreseaza poate face angajari oricand, nu are restrictii.
2. Singura conditie legala este in cazul concedierilor colective cand, daca se reia activitatea in termen de 9 luni de la concediere, trebuie rechemati cei concediati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot face angajari cflori2002 cflori2002 buna ziua, daca am facut disponibilizari, nu concedieri colective, mai pot face angajari pe posturile disponibilizate ? dar pe alte posturi ? sau trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Somaj leila-sema leila-sema Buna ziua, Firma la care lucrez este nevoita sa restranga activitatea, nu este singura, ar dori sa dea in somaj cativa angajati, iar apoi dupa o perioada, ... (vezi toată discuția)
Concediere pe motiv ''desfiintare post'' mnd mnd Buna ziua, Ce prejudicii isi aduce angajatorul daca face mai multe concedieri pe motiv desfiintare post, unele dintre ele fiind consecutive? Intrebarea mea de ... (vezi toată discuția)