avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatie cu statut și act constitutiv neautentificate
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatie cu statut și act constitutiv neautentificate

Buna ziua.
Ne lipseste autentificarea statutului si actului constitutiv al asociatiei.
Daca ne prezentam intr-o piata, sau un parc, si facem cadou o sticluta de apa, sau ceai cald, un sadwich, ceva, pentru a ne sponsoriza, sa ne facem publicitate cu cateva zile inainte de a avea asociatia, ar fii in regula? Sau e vre-o problema?
Va multumim!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:39, 2 Decembrie 2019
Adica va lipseste pagina cu autentificarea statutului si actului constitutiv al asociatiei? Aveti in schimb hotararea de la judecatorie si dovada de inregistrare a asociatiei in registrul asociatiilor si fundatiilor si astea sunt de ajuns.
Nu se prea intelege din ce ati scris situatia. "pentru a ne sponsoriza" - numai asociatiile, fundatiile si federatiile care au dobandit personalitate juridica pot beneficia de sponsorizari. Scrieti ceva de "inainte de a avea asociatia" - intelegem ca inca nu are personalitate juridica? Adica nu a ramas definitiva hotararea judecatoreasca de acordare a ei, sau nu s=a pronuntat deloc inca instanta, sau nici nu s-a depus dosarul la instanta, sau inca nici nu a fost atestat avocatial sau autentificat notarial Statutul si Actul Constitutiv? Ca atestarea / autentificarea Statutului nu fac sa "aveti asociatia" ca persoana juridica, e doar un pas necesar pe acel drum. INSA legea pemite ca o asociatie sa existe si sa functioneze si fara personalitate juridica, doar ca nu poate beneficia de tot ce poate beneficia una cu personalitate juridica. Poate face unele actiuni, poate sa se faca prin diverse activitati cunoscuta in comunitate.... dar trebuie sa fie mai clar in ce statiu sunteti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare act constitutiv ong mihadari mihadari Buna ziua.am un ong.am cerut catre judecatorie sa mi se modifice actul constitutiv prin eliminarea cenzorului.am depus tot ce mi s.a cerut.mi.a venit acasa ... (vezi toată discuția)
Imputernicit infiintare federatie VioletaNed VioletaNed Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat: 1. Cum se face imputernicirea unei persoane care sa faca demersurile necesare pentru infiintarea unei ... (vezi toată discuția)
Infintarea asociatiilor fatafanta fatafanta Buna .Ma poate lamuri si pe mine cineva cu o neintelegere?Actele depuse pentru inscrierea in registrul asociatiilor trebuiesc autentificate la notar?Multumesc ... (vezi toată discuția)