Buna ziua.am un ong.am cerut catre judecatorie sa mi se modifice actul constitutiv prin eliminarea cenzorului.am depus tot ce mi s.a cerut.mi.a venit acasa plic prin care imi cere sa aduc hotararea adunarii generale in forma autentica.cum trebuie sa procedez?multumesc!
Actele constitutive ale ONG-urilor, inclusiv modificarile acestora, trebuie facute la fundatii numai prin act autentificat notarial, iar la asociatii si federatii se poate alege intre varianta autentificarii notariale si varianta atestarii avocatiale. ( in cateva cazuri speciale ex. patrimoniu in natura, nu in bani, se cere act autentificat notarial si la asociatii si federatii), Nu ati precizat ce fel de ONG era - asociatie, fundatie sau federatie, dar din mentionarea "adunarii generale" deduc ca e asociatie sau federatie, astfel ca in acest caz ar trebui sa fie doar atestate avocatial, nu e nevoie de autentificare notariala, si deci cel mai probabil solicitarea instantei este o eroare sau un abuz. Ce acte ati depus? Erau atestate avocatial?