avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... imobil societate falita - locuinta
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

imobil societate falita - locuinta

Situatia se prezinta astfel:
Imobilul proprietatea societatii este inchiriat unui salariat pe o per 9 ani pentru suma de 30.000 euro tot contractul. Angajatul se obliga sa plateasca chiria prin contraprestatie (extra decat CIM) si isi indeplineste obligatiile asumate - astfel se considera achita integral astfel dupa 2 ani de la intrarea in vigoare contractul.
Dupa cca 5 ani de la semnarea contractului firma intra in faliment iar lichidatorul nu recunoaste contractul, vrea sa vanda imobilul mentionand in raport ca se va vinde conf art.53 din legea 85/2006 fara sarcini.
Angajatul care intre timp a devenit fost angajat locuieste cu familia in imobil si acume ameninta de lichidator ca-l evacueaza.

Contractul nu a fost denuntat de lichidator, chiriasul invoca faptul ca nu paraseste imobilul ca are drept in trei ani de locuit conf contractului, in convocari/publicatia de vanzare nu este mentionata sarcina (care este inscrisa in CF).

Intrebarea este cum se poate apara angajatul (fostul) si ce actiuni trebuie sa intreprinda pentru a nu fi evacuat?
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 11:28, 4 Decembrie 2009
contractul de inchiriere a fost inscris in CF ????
daca da , atunci cumparatorul imobilului va fi obligat sa il suporte pe chirias pana la expirarea contractului(in anumite conditii).
Daca nu , urmeaza evacuarea.
Contractul a fost notat destul de tarziu in CF, exista aceatsa sarcina , dar.... lichidatorul in ultimul raport a facut precizarea de mai sus ca se va vinde liber de sarcini conf art.53 din legea falimentului.
Daca da - in care conditii ? il suporta pe chirias cumparatorul
cat de tarziu a fost notat contractul in CF (cumva in timpul procedurii ) sau inainte ????
daca este adevarat ca lichidatorul a facut mentiunea ca se va vinde liber de sarcini si este inscris contractul chiriasului in CF,atunci chiriasul va aduce la cunostiinta sindicului eroarea strecurata in anuntul de licitatie a activului si lichidatorului cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire.(chiar daca ei sunt deja la curent de acest aspect)
Cumparatorul poate achizitiona activul cu tot cu sarcini, dar poate sa ii faca viata imposibila chiriasului si sa il determine sa paraseasca singur imobilul.
Imi permit sa va sfatuiesc sa contactati un avocat care sa citeasca dosarul de faliment si sa vada si alte inscrisuri care sunt in posesia chiriasului
Nu ar fi rau ca la licitatie sa participe si chiriasul sa ii aduca la cunostinta direct cumparatorului despre cotractul de inchiriere.
Parerea mea sincera ca acel contract de inchiriere este un contract simulat care poate fi usor desfiintat, probabil pe asta se bazeaza si lichidatorul si vrea sa arunce cocoasa asta cumparatorului.
E o modalitate de tergiversare a chiriasului , care poate insa dura ceva timp( depinde de avocatul sau)
Ai intuit corect - lichidatorul pe asta vrea sa mearga pe simulatie -dar nu este adevarat.
De fapt lichidatorul nu a recunoscut nici CIM al aceluiasi angajat, nu l-a inscris la masa credala, dar s-a contestat masura si sindicula dispus inscrierea in tabel a creantelor salariale.
Pe acelasi sistem incearca si pe contractul de inchiriere sa mearga - nu stiu, nu recunosc faptul ca exista un contract - cand de fapt il are in actele depuse de fostul administrator.

Nu stiu cum va fi redactata publicatia de vanzare - ca abia a cum s-a aprobat raportul de evaluare de creditori, dar ... chiar si in actul in care au fost convocati creditorii nu este mentionata sarcina asta, dupa cele ce am vazut ca au scris in raport ca nu au cunostinta si ca nici nu-l recunosc si au mentionat ca se va vinde liber de sarcini conf art.53.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui imobil prin lichidator judiciar perva maria daniela perva maria daniela Doresc sa cumpar un imobil printr-un cabinet de insolventa.imobilul este de la o societate in faliment care are o ipoteca la banca f. mare ,plus alte datorii ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere sca baloisibaloi sca baloisibaloi Cum interpretați următoarea speță. Contract de închiriere pentru un spațiu, respins de către OCPI la înscrierea în CF art.888 NCC (motivul că nu ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere mirelambarbu mirelambarbu Am adjudecat o hala prin licitatie publica. Mi s-a eliberat extrasul de carte funciara iar la rubrica sarcini era inscris un contract de inchiriere pe 11 ani. ... (vezi toată discuția)