Pentru a cere partajul succesoral, un creditor al mostenirii trebuie mai intai sa deschida un dosar de executare silita (incuviintat de instanta) sau o poate face si anterior acestuia? Multumesc.
Nu, creditorul poate solicita partajul bunurilor care compun masa succesorala inainte de a incepe executarea silita impotriva mostenitorilor.
De ce a fost respinsa cererea de incuviintarea a executarii silite, are legatura cu partajul ?
Multumesc pentru raspuns. Nu mi s-a comunicat incheierea de respingere, dar banuiesc: Titlul e din 2010, este vorba de un debit al mamei mele, care a fost achitat de mine in urma unei eexcutari in care eu si sotia mea am fost terti dobanditori ai imobilului mamei mele (act revocat paulian in limita creantei). Dupa ce am achitat debitul, mi s-a admis contestatia la executare si intoarcerea executarii. Fostul creditor trebuie sa imi returneze suma, edar nu a facut-o. Acum il execut, iar el a deschis aceasta actiune de partaj succesoral fara sa fi achitat debitul catre mine.
Executare silita
coca_s
Buna ziua,am vazut pe forum ca incuviintarea pentru executarea silita nu se face cu citarea debitorului dar nu este normal sa nu se primeasca o hotarare timp ... (vezi toată discuția)