avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație maternitate

Am lucrat la o firma din Decembrie 2018 pana pe 15 Septembrie 2019, in luna mai pe data de 15 m-am angajat la o alta firma cu jumătate de norma pana in luna Octombrie când am intrat in concediul de maternitate. Puteți va rog sa îmi spuneti cum se calculează indemnizația? Se iau in calcul contribuțiile de la ambele societăți sau se calculează doar contribuțiile de la firma de la care am intrat in concediu? Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:26, 23 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform legii, se iau in calcul toate veniturile.

De asemenea, cumva in legatura cu intrebarea, si concediul medical de sarcina si lauzie se plateste de la ambele locuri de munca.
Va mulțumesc frumos pentru răspuns. Am rămas angajata la un singur loc de munca, la celălat am avut perioada determinata și s-a încheiat cu o luna înainte de a intra in concediul de sarcina și lauzie. Practic am intrat in concediul de sarcina și lauzie de la ultimul angajator, dar am avut luni in care au fost plătite contribuțiile de ambii angajatori. Se iau in calcul contribuțiile plătite de ambii angajatori sau doar cele plătite de ultimul angajator, de la care am intrat in concediu?

Iulian Manea a scris:

Conform legii, se iau in calcul toate veniturile.

De asemenea, cumva in legatura cu intrebarea, si concediul medical de sarcina si lauzie se plateste de la ambele locuri de munca.

Va mulțumesc frumos pentru răspuns. Am rămas angajata la un singur loc de munca, la celălat am avut perioada determinata și s-a încheiat cu o luna înainte de a intra in concediul de sarcina și lauzie. Practic am intrat in concediul de sarcina și lauzie de la ultimul angajator, dar am avut luni in care au fost plătite contribuțiile de ambii angajatori. Se iau in calcul contribuțiile plătite de ambii angajatori sau doar cele plătite de ultimul angajator, de la care am intrat in concediu?
Am raspuns mai sus. Ce este neclar? Se iau in calcul toate veniturile impozabile realizate.

De la fiecare loc de munca veti primi sau veti cere sa vi se dea o adeverinta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare calcul indemnizatie crestere copil madelaine28 madelaine28 Buna ziua, Cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil pt un salariat ce in ultimele 12 luni a avut 2 venituri din 2 contracte de munca, ambele pe ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul a indemnizatiei pentru concediul de maternitate nico978 nico978 buna ziua, sunt insarcinata in 34 de saptamani si ar trebui sa intru in concediu prenatal.sunt in somaj de la data de 01.11.2010.cum mi se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Concediu medical de maternitate in somaj betty_dumy betty_dumy sunt somera din ianuarie 2009 , din luna noiembrie am intrat in concediu medical de maternitate ,eu urmand sa nasc in decembrie. as dori sa stiu cum se ... (vezi toată discuția)