avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... intrebare calcul indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

intrebare calcul indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
Cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil pt un salariat ce in ultimele 12 luni a avut 2 venituri din 2 contracte de munca, ambele pe perioada nedeterminata, la angajatori diferiti?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:07, 3 Iulie 2012
1. Se vor lua in calcul veniturile nete de la ambii angajatori pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.

2. Pentru asta fiecare angajator va completa adeveinta tip cu veniturile respective.

3. Vedeti ca si concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie) este platit de ambii angajatori.
Am si eu o intrebare pe aceeasi tema deci nu vreau sa deschid alt topic. Luam situatia ipotetica: un momentul nasterii o femeie are cotizare 10 luni anterioare , are concediu de lauzie alte 2 luni.
1. cele 2 luni de concediu i se considera stadiu de cotizare si se incadreaza pt indemnizatia de crestere a copilului?
2. poate ma ajutati cu o solutie ca am o doamna in firma in situatuatia asta si asi vrea sa o ajut (fara sa incalc legea caci statul pedepseste furtul din cauza ca nu suporta concurenta)
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2012
santiri13, utilizator
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aiba venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (comaj indemnizat, concediu de maternitate = sarcina si lauzie, concedii medicale etc.).

2. Asadar daca persoana de care vorbiti are cele 12 luni formate din 10 luni cu salariu si doua luni de concediu de lauzie atunci poate beneficia de indemnizatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate IoanaFD IoanaFD Buna ziua, as avea o intrebare legata de concediu de maternitate. Daca in anul dinaintea nasterii copilului, ma aflam in concediu fara plata, este posibil ca ... (vezi toată discuția)
Neplata contributii salariale violeta54 violeta54 Buna ziua O persoana insarcinata care lucreaza la o societate de 10 ani dar care in ultima perioada (2 , 3 ani) nu si-au platit darile catre stat poate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului Catalina-voicu11 Catalina-voicu11 Buna ziua. Lucrez cu contract de munca din septembrie 2014, iar in luna august 2015 angajatorul urmeaza sa imi inceteze contractul (doar o luna) . Pentru a ... (vezi toată discuția)