Buna ziua,
Cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil pt un salariat ce in ultimele 12 luni a avut 2 venituri din 2 contracte de munca, ambele pe perioada nedeterminata, la angajatori diferiti?
Multumesc.
Am si eu o intrebare pe aceeasi tema deci nu vreau sa deschid alt topic. Luam situatia ipotetica: un momentul nasterii o femeie are cotizare 10 luni anterioare , are concediu de lauzie alte 2 luni.
1. cele 2 luni de concediu i se considera stadiu de cotizare si se incadreaza pt indemnizatia de crestere a copilului?
2. poate ma ajutati cu o solutie ca am o doamna in firma in situatuatia asta si asi vrea sa o ajut (fara sa incalc legea caci statul pedepseste furtul din cauza ca nu suporta concurenta)
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aiba venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (comaj indemnizat, concediu de maternitate = sarcina si lauzie, concedii medicale etc.).
2. Asadar daca persoana de care vorbiti are cele 12 luni formate din 10 luni cu salariu si doua luni de concediu de lauzie atunci poate beneficia de indemnizatie pentru CCC.