avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturile Gravidei
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturile Gravidei

Buna seara, sunt gravida in 18 saptamani si sunt in perioada de proba de 3 luni, desi contractul pe care l-am semnat este pe o perioada nedeterminata. Am anuntat la munca faptul ca sunt gravida si mi s-a spus ca daca nu vreau sa incurc pot sa-mi dau demisia iar daca decid sa raman este riscul meu…. Vi se pare normal cum au pus ei problema? Ce se poate intampla sau ce as putea face , eu chiar vreau sa ma duc la munca si asta am de gand, Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Amaia27 , utilizator 07:45, 3 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Anuntati angajatorul si mergeti la munca in continuare.
Anuntarea*, instiintarea, sa fie In scris, la care atasati actele medicale.
Daca va concediaza, discutati cu un avocat si contestati asta in instanta ( tribunal), va spune avocatul cum este mai bine.
Pana acum ce ocupatie ati avut?
Pe perioada noiembrie 2015- iulie 2019 am lucrat cu contract in Londra, apoi din iulie in octombrie am avut o pauza si m-am angajat in luna noiembrie la actualul job. Intre timp am discutat aceasta problema cu managerul de la HR si mi-a zis ca nu stia de cele intamplate si ca nu e firesc(doar ca nu stiu daca sa-i cred) doar ca nu o sa-mi plateasca concediul ei... Daca eu urmeaza sa nasc intre 17-20 aprilie , teoretic ar trebui sa intru in prenatal in februarie? Mentionez si faptul ca la job am de ridicat si carat marfa, ceea ce nu e ideal ptr o luna asa avansata...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal mleziva mleziva Buna seara, Am o mare nelamurire, sunt insarcinata, am 28 de saptamani si 5 zile. La actualul loc de munca implinesc 1 an in data de 13 noiembrie. Eu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in luna martie am ales sa închei o colaborare de ... jpeguser jpeguser Buna ziua, In luna Martie am ales sa închei o colaborare de mai putin de 3 luni cu un angajator cu care eu personal nu reușeam sa relaționez. Deși la ... (vezi toată discuția)
Gravida -cim determinat Ioana Iordache Ioana Iordache Buna ziua ! am o angajata cu cim determinat pe 6 luni, urmând sa-i expire luna acesta pe 22. In luna noiembrie a anuntat ca este insarcinata. cum se ... (vezi toată discuția)