Buna seara, sunt gravida in 18 saptamani si sunt in perioada de proba de 3 luni, desi contractul pe care l-am semnat este pe o perioada nedeterminata. Am anuntat la munca faptul ca sunt gravida si mi s-a spus ca daca nu vreau sa incurc pot sa-mi dau demisia iar daca decid sa raman este riscul meu…. Vi se pare normal cum au pus ei problema? Ce se poate intampla sau ce as putea face , eu chiar vreau sa ma duc la munca si asta am de gand, Multumesc.
Buna ziua,
Anuntati angajatorul si mergeti la munca in continuare.
Anuntarea*, instiintarea, sa fie In scris, la care atasati actele medicale.
Daca va concediaza, discutati cu un avocat si contestati asta in instanta ( tribunal), va spune avocatul cum este mai bine.
Pana acum ce ocupatie ati avut?
Pe perioada noiembrie 2015- iulie 2019 am lucrat cu contract in Londra, apoi din iulie in octombrie am avut o pauza si m-am angajat in luna noiembrie la actualul job. Intre timp am discutat aceasta problema cu managerul de la HR si mi-a zis ca nu stia de cele intamplate si ca nu e firesc(doar ca nu stiu daca sa-i cred) doar ca nu o sa-mi plateasca concediul ei... Daca eu urmeaza sa nasc intre 17-20 aprilie , teoretic ar trebui sa intru in prenatal in februarie? Mentionez si faptul ca la job am de ridicat si carat marfa, ceea ce nu e ideal ptr o luna asa avansata...
Concediul prenatal
mleziva
Buna seara,
Am o mare nelamurire, sunt insarcinata, am 28 de saptamani si 5 zile.
La actualul loc de munca implinesc 1 an in data de 13 noiembrie. Eu ... (vezi toată discuția)