avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara sau de intretinere in timpul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara sau de intretinere in timpul casatoriei sot la munca in strainatate

Sotul este plecat la munca in strainatate.
Eu cresc copilul nostru.
De cateva luni se poarta ciudat, ma jigneste, nu raspunde la telefon si in ultima luna nu a mai trimis bani.
Exista vreo lege ceva sa il oblige sa imi trimita pentru intretinea copilului o anumita suma de bani obligat, noi fiind casatoriti? Dupa divort banuiesc ca e obligat, dar inainte nu stiu.
Zilele acestea mi'a scris o feneie de acolo si am aflat ca el traieste cu cineva pe care o prezinta drept sotia lui! Asa se explica lipsa de comunicare si limbajul injurios fata de mine...
Sau ca imi spunea mai demult xa de ce nu iau painea cea mai ieftina si sa fac economie la bani, ca el nu mai are. Asta in conditiile in care ia alocatia copilului si nu mi'o trimite!
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 16:23, 24 Noiembrie 2019
Puteti sa cereti pensie si in timpul casatoriei si in plus, sa fie obligat sa va trimita si alocatia.
Sa obtineti hotararea e mai usor decat sa o puneti in executare.
Stimata doamna,

Pensia de intretinere poate fi ceruta si in timpul divortului, pe calea dreptului comun ,ori de urgenta, pe cale de ordonanta presedinitiala.

Masura ordonantei presedintiale produce efecte in mod temporar, pana este judecat procesul transat pe calea dreptului comun.(avand ca obiect stabilirea pensiei de intretinere).

Hotararea este executorie de drept.

Aceasta poate fi pusa in executare in alte stat, unde -si are resedinta debitorul.( o executare transfrontaliera, actualmente, nu este posibila, la cea prin executor ma refer ).

In mod distinct, poate fi derulata o procedura prin MINISTERUL JUSTITIEI.

Succes in demersurile pe care doriti sa le realizati!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire pensie de intretinere d_dumitrascu d_dumitrascu Se poate face incredintarea minorilor si stabilirea unei pensii de intretinere inainte de divort?? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara inainte de divort? Diamandi Diamandi Sotul este plecat la munca in alta tara. Intre timp a inceput sa se comporte ciudat, sa imi aduca injurii si sa trimita bani din ce in ce mai greu si mai ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala de incredintare a minorului mihaoa mihaoa Buna ziua. Se poate depunde o ordonanta presedetiala de incredintare a minorului daca nu am depus inca dosarul de divort? Sotul meu a parasit domiciliul de o ... (vezi toată discuția)