avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Promovare didactic auxiliar - debutant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Promovare didactic auxiliar - debutant

În cazul personalului didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar, respectiv bibliotecar-secretar (post format din 0,5 normă bibliotecar şi 0,5 normă secretar) încadrat ca debutant, după ce perioadă conform legii poate promova într-un grad imediat superior (bibliotecar III/II şi secretar III)?
Menţionez că la data angajării, 13.05.2019 persoana avea o vechime în muncă de 2 ani şi 8 luni din care 2 ani şi 4 luni în învăţământ ca personal didactic şi 4 luni în mediul privat. La 1 septembrie a schimbat tranşa de vechime de la 0-3 ani la 3-5 ani.
Ce legi reglementează promovarea personalului didactic auxiliar din debutant într-un grad imediat superior?
Singura lege în care am găsit menţionat expres situaţia debutanţilor este L 284 din 28.12.2010, dar care am înţeles că a fost abrogată. Celelalte legi precizează că „persoanele încadrate în funcţii contractuale de debutant vor fi promovate, prin examen, la sfârşitul perioadei de debut stabilite în condiţiile legii” nemenţionând care este durata acestei perioade de debut!

Alte discuții în legătură

Salarizare cu 1 ian 2011 Maria C Maria C Sunt incadrata secretar sef unitate scolara, studii medii, treapta IA, vechime in specialitate 25 ani. Am absolvit studii superioare si va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Promovare în funcþie elena_87 elena_87 Bună ziua ! Colega mea a promovat cu examen de licentă facultatea de ªtiinţe Juridice şi Administrative. A fost încadrată ca secretar I/A cu studii ... (vezi toată discuția)
Promovare treapta dupa concediu crestere copil alessia2007 alessia2007 Buna ziua. Lucrez in invatamant si sunt incadrata pe treapta profesionala III de 4 ani. In perioada 2010-2012, am fost in ccc. In 2010 am obtinut ... (vezi toată discuția)