avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație de crestere a copilului

Bună seara am o mică intrebare in ianuarie am nascut 2 gemeni (fata si baiat) în martie 2019 am depus dosar pentru indemnizația de creștere a copilului pentru ca am mers la liceu profeseonala clasa a 11 a in timp ce eram însărcinată mi sa aprobat dosarul pentru amandoi dar cand am terminat profeseonala mi sa spus ca trebuie să mă înscriu din nou la scoala ca să pot lua timp de 2 ani indemnizatia de crestere a copilului mi sa spus ca ma vor ajuta cu absentele profesori știind că nu am cu cine lăsa copii pentru că sunt doi acum mi sa spus ca sunt pe cale să pierd indemnizația!! Este adevarat multumesc frumos!!
Ultima modificare: Luni, 25 Noiembrie 2019
Narcisaistrate17, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:21, 25 Noiembrie 2019
Buna ziua,
Puteti "ingheta" anul scolar, urmand a-l relua la revenirea din concediu.
Printre conditiile de a "pierde" indemnizatia nu se numara si faptul ca nu continuati scoala.
Puteti printa art. 16 din ordonanta de mai jos si prezenta celor de la scoala.
[ link extern ]

Care este cuantumul indemnizatiei primite?
Ar trebui sa primiti in jur de 2500 de lei pentru amandoi.
Sa va traiasca!
Ultima modificare: Luni, 25 Noiembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este adevarat ce vi s-a spus ... indemnizatia o primiti si daca nu mergeti la scoala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-a spus ca trebuie sa merg in continuare la scoala pentru a primi indemnizatie ccc mariana.maxim mariana.maxim Buna ziua am fost la primarie si mi s a spus ca trebuie sa merg in continuare la scoala chiar daca am nascut pentru a primi indemnizatie CCC mentionez ca eu ... (vezi toată discuția)
Exmatriculare elev petremrl petremrl Buna ziua, ma confrunt cu urmatoare situatie si am nevoie de un sfat, daca se poate: o eleva nu s-a prezentat la scoala nicio zi de la inceperea anului scolar, ... (vezi toată discuția)
Prenatal și indemnizație creștere copil AndreeaStefania17 AndreeaStefania17 Se pune următoarea situație: eleva însărcinată clasa a 12 a. Înainte cu 2 luni de finalizare nu mai poate sa meargă la școala datorită sarcinii ... (vezi toată discuția)