avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1305 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua - angajare la alt loc de muncă în perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua - angajare la alt loc de muncă în perioada preavizului

Buna ziua am si eu o intrebare,in momentul de fata sunt in perioada de preaviz,concediere colectivă 20 zile dar m-am angajat in alta parte fara sa-mi trimit demisia de la vechiul loc de munca.urmeaza sa primim 2 salarii compensatorii,specific ca noul loc de munca este tot de 8 ore.de la ITM mi s-a zis ca nu este niciun fel de problemă dar imi este teama sa nu am probleme cu anaf ptr ca practic m-am angajat după 18 noiembrie iar la vechiul loc de munca ne închide contractul pe 13 decembrie iar eu sunt plătită din ambele părți pentru o perioadă de aproape o lună.trebuie să trimit demisia la vechiul loc de munca?multumesc!
Ultima modificare: Luni, 25 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua,
Cum au spus si cei de la ITM, nu este nicio problema.
ANAF-ul chiar "se bucura" ca o sa platiti contributii de doua ori, in baza celor doua contracte, o perioada...
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, mai puteti incheia - in aceeasi perioada - un c.i.m. cu un nou angajator chiar daca mai aveti un c.i.m. cu norma intreaga/ cu timp partial.
Va multumesc din suflet pentru răspunsuri,inca o nelămurire,noul angajator mi-a trimis contractul pentru a.l semna la un moment era un paragraf in care trebuia sa bifez pe proprie răspundere daca in momentul de fata lucrez sau nu si am bifat ca nu lucrez.alti colegi au bifat ca inca sunt angajați.daca suntem in preaviz eu am crezut ca trebuie sa bifez ca nu lucrez.oare poate fi vreo problema pentru firma de recrutare?Sa sun la ei sa clarific?nu as vrea sa raman fara munca pentru o greseala
Poate fi o mica problema , doar in momentul in care ambele societati v-au trecut ca avand functia de baza la ele.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie ana_24 ana_24 Buna seara, Am si eu cateva intrebari, v-as fi recunoscatoare daca mi-ati putea raspunde.. Deci, am lucrat 1 luna de zile si cateva zile, dupa care mi-am ... (vezi toată discuția)
3 absente nemotivate Madalin196 Madalin196 Buna ziua...as dori de la 1 septembrie sa ma angajez in alta pare si eu sunt in preaviz pana pe 7 septembrie la actualul loc de munca..ei nu vor sa imi incheie ... (vezi toată discuția)
Demisie art.81,a;in.8 craiovita craiovita Mi-am depus demisia acum o saptamana conf.art 81 alin 8,demisie care a fost inregistrata si dupa care am copie.Societatea refuza inchiderea contractului de ... (vezi toată discuția)