avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul ce a iesit de sub tutela la implinirea varstei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul ce a iesit de sub tutela la implinirea varstei de 18 ani mai are dreptul la pensie de urmas?

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca un copil, orfan de ambii parinti, care s-a aflat sub tutela bunicilor materni pana la implinirea varstei de 18 ani si a beneficiat de pensie de urmaș fix pana la implinirea celor 18 ani, desi era abia la inceputul clasei a XII-a, iar acum are 19 ani si este studenta in anul I, in cadrul Politehnica Bucuresti, buget, mai poate beneficia de aceasta pensie de urmas? Daca da, ce demersuri trebuie sa faca pentru obtinerea acesteia? Mentionez ca nu lucreaza si si-a depus dosar la facultate pentru obtinerea bursei de orfan, acesta fiind singurul venit al sau.
Cel mai recent răspuns: Munteanu Ana Maria , utilizator 14:04, 25 Noiembrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunaseara!fiică-mea este studenta la ase marketing, a întrat ... Cristina 75 Cristina 75 Bunaseara!Fiică-mea este studenta la ASE MARKETING, a întrat la taxă și este orfana de tată. Mai am 2 copii minori,și aș dori să știu dacă studenta ... (vezi toată discuția)
Drepturile studentului orfan. bună ziua. care sunt drepturile ... MarilenaR MarilenaR Drepturile studentului orfan. Bună ziua. Care sunt drepturile unui student rămas orfan de un parinte? Frecventează cursurile. Are 21 ani. Pensie? ... (vezi toată discuția)
Burse sociale studenti OsM123 OsM123 Buna ziua! Sunt studenta in Romania,am varsta sub 26 ani,sunt orfana de un parinte si as vrea sa fac cerere pt bursa sociala la facultate. Am citit ca pt ... (vezi toată discuția)