Am avut o relatie pasagera cu o femeie care a ramas insarcina cu mine ( acum este in luna a 8-a ). De atunci nu am mai tinut legatura cu ea pana de curand cand am aflat ca e insarcinata cu mine, ca vrea sa il nasca si vrea sa paraseasca copilul in spital. Eu vreau sa recunosc copilul si sa il cresc. Ea daca il paraseste la nastere, mai are vreun drept asupra lui ? in caz ca se razgandeste (mai mult pt a-mi face mie rau, e cam nebuna, fara acte ).
Multumesc,
Gabi P
Fara mama este greu sa recunoasteti copilul.
Incercati sa apelati la avocat daca apar problemele care banuiti ca vor surveni.
Ca tata aveti dreptul.de a lua copilul dar va trebuie acte.
Lucrurile nu sunt atât de simple pe cât le considerati dvs. După nașterea copilului trebuie sa mergeți împreună cu mama sa recunoașteți copilul si sa declare ca este de acord să poarte numele dvs apoi trebuie sa intrati in posesia certificatului de nastere al copilului. Următorul pas este să formulati acțiune în instanță prin care sa solicitați ca domiciliul copilului sa fie stabilit la dvs si sa exercitati singur autoritatea părintească asupra copilului, fără mama. Se vor efectua anchete sociale, trebuie audiați martori, trebuie audiata si mama sa declare in fata judecătorului că nu dorește să crească copilul etc. Abia după ce se finalizează procesul si aveti o hotărâre judecătorească sunteti in legalitate cu copilul.
Contactați un avocat de pe forum sau recomandat sa va ajute in acest demers deoarece sunt mai multe etape de parcurs.
Copil fara tata
Panseaua
Doresc pareri referitor la aceasta situatie:
Ea traieste in concubinaj cu El.
Ea cetatean roman, el roman si francez. Ea are loc de munca si o locuinta ... (vezi toată discuția)