avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare-cumparare apartament nou
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare-cumparare apartament nou

Buna ziua! Va rog daca se poate sa-mi dati o solutie in urmatorul caz; in 2008 am dat avans 4000eur unui dezvoltator imobiliar pentru achizitionarea unui apartament care costa 69000eur ,urmand ca restul de bani sa fie achitati pana in 2010.Din mai multe cauze ,eu nu mai pot achita in 2010 aceasta suma. In contract se stipuleaza ca in cazul in care nu platesc sunt obligat sa achit catre firma 25%din valoarea apartamentului. Ce trebuie sa fac in acest caz?
Executarea face obiectul altei discutii.:D Pana acolo insa este drum lung si nu este treaba instantei. acestea judeca doar cererea cu acre a fost investita si nu altceva.Condider ca intotdeauna exista si sulutii de compromis trebuie doar sa incercam sa le gasim.
Da, n-am fost intrebati de executare.
In plus, nici nu stim daca e nevoie sa se ajunga in instanta, daca o fi autentic sau nu actul prin care se promite vanzarea!

Eu v-as propune altceva: daca pana acum nu v-ati incalcat nicio obligatie contractuala, cititi cu atentie contractul si vedeti daca dezvoltatorul e la zi cu obligatiile. Sigur, foarte probabil ca actul sa fie in favoarea lui, insa poate gasiti obligatii neindeplinite: notificari, stadii de executie etc.

Despre actiune sau nu... un dezvoltator are macar un jurist pana da faliment; jurist pe care il plateste indiferent daca acesta face doua foi in plus cu o actiune castigata mai mult ca sigur...
Asa incat, dv. ati renunta ca mai castigati cateva mii bune de euro cand nu puteti vinde imobilele dezvoltate si nu prea aveti venituri de pe niciunde cu piata asta imobiliara?
Daca ati fi in locul lui, stramtorat, nu ati incerca sa faceti bani si din piatra seaca? V-ar strica vreo cateva mii aproape sigure?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract de vanzare cumparare imobil varariudenisa varariudenisa Buna ziua, as avea si eu o intrebare la dumneavoastra in legatura cu vanzarea unui apartament cu 3 camere. In luna februarie a anului curent am semnat un ... (vezi toată discuția)
Pot scapa de un credit ipotecar neperformant dand bancii imobilul? raduandrei_75 raduandrei_75 Buna ziua, am o situatie extrem de complicata. As aprecia un raspuns competent. Pe scurt: am un credit ipotecar in franci, suma totala de rambursat ar fi cam ... (vezi toată discuția)
Dezvoltator imobiliar . bună ziua! marius este numele meu si am o mare problemă cu ... zenttor zenttor Bună ziua! Marius este numele meu si am o mare problemă cu dezvoltatorul imobiliar de la care doresc sa cumpăr o casă. In aceasta situatie suntem mai multi ... (vezi toată discuția)