avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire viitor sot
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire viitor sot

Buna ziua, am cumparat un apartament pe numele meu prin intermediul unui credit ipotecar unde sunt unic beneficiar. Urmeaza sa ma casatoresc si viitorul sot are popriri pe cont (executari silite din cauza imposibilitatii platilor creditelor luate de el, inainte de casatorie). Dupa casatorie, exista vreo posibilitate ca bancile sa execute apartamentul meu pentru a acoperi datoriile viitorului sot? O sa mi se puna si mie poprire pe contul de salariu pentru datoriile lui, tinand cont ca apartamentul este luat inainte de casatorie? Ce se intampla daca apar popriri dupa casatorie? Ne vom schimba amandoi domiciliul pe noua adresa a apartamentului meu. Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 25 Noiembrie 2019
Deea Ionescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Deea Ionescu , utilizator 16:56, 25 Noiembrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns. In concluzie, ne putem casatori fara teama ca voi ramane fara apartament si ca mi se va pune poprire pe contul de salariu? Este obligatoriu in cazul nostru sa alegem un regim matrimonial altul decat cel clasic (adica comunitatea de bunuri)?

CABINET AVOCAT ALEX a scris:

Conform noului cod civil viitorii soti isi vor exprima acordul cu privire la alegerea regimului matrimonial. De regula se opteaza pentru comunitatea de bunuri dar se poate opta si pentru separatia de bunuri caz in care se va anexa un inventar al bunurilor fiecaruia.

In timpul casatoriei sotii pot avea doua tipuri de bunuri:
- bunuri achizitionate inainte de casatorie, dar si bunurile primite cu titlu de donatie sau msostenite in timpul casatoriei acestea reprezentand bunuri proprii
- bunurile dobandite de soti in timpul casatoriei reprezinta bunuri comune.

In cazul achizitionarii unui bun imobil cu plata in rate, chiar daca dumneavoastra ati achitat o parte din rate inainte de casatorie, pentru platile efectuate in timpul casatoriei acest bun ar putea fi partial dobandit in timpul casatoriei intrucat proprietatea se transmite la utima rata platita, adica in timpul casatoriei.

In privinta acestor sume s-ar putea ridica discutii precum contributia sotilor in cazul unui eventual divort.

In cealalta privinta,a executarii silite nu poate face obiectul executarii imobilul achizitionat de dumneavoastra intrucat actele de executare sunt indreptate impotriva viitorului sot iar creditorii vor incerca sa execute silit bunurile proprii acestuia, daca asemenea bunuri exista.
In situatia in care nu detine bunuri proprii , sau cele existente nu sunt suficiente pentru indestularea creditorului, se poate proceda partajarea bunurilor comune pentru a se delimita partea sotului debitor.

~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar tinatinatina tinatinatina Buna ziua,am o intrebare:m am casatorit de cateva luni,actualul meu sot ,a mai fost casatorit si a divortat acum doi ani,cu fosta sotie a avut o locuinta ... (vezi toată discuția)
Executare silita in cazul unei casatorii ?! ko_ny ko_ny La momentul acesta , sunt executata silit de catre o firma de recuperari ,pentru neplata unui credit , prin poprire pe salariu . Intrebarea mea este : daca ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru leasing liana16 liana16 am o mare problema. am luat o masina in leasing cu 50% avans si gratie de un an la plata. dupa perioada de gratie am fost in imposibilitate sa-mi platesc ... (vezi toată discuția)