avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru depresie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru depresie

Bună ziua. Sunt bolnavă de depresie de 4 ani de zile. Am cotizat la stat 9 luni de zile. În acest caz pot primi pensie?
Cel mai recent răspuns: siny , utilizator 09:05, 29 Noiembrie 2019
Buna ziua,
Din ce cunosc...depresia nu este considerata un handicap...
Incercati sa luati legatura cu, Comisia de expertiza din judetul de munca si vedeti ce spun...
Depresia poate fi o invaliditate dacă intensitatea este severă sau medie:

1. depresie severă - se poate acorda gradul DOI de invaliditate.
2. depresie medie - se poate acorda gradul TREI de invaliditate și 4 ore de muncă.
3. depresie ușoară - capacitatea de muncă este păstrată în totalitate pentru 8 ore de muncă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depresia poate fi o invaliditate dacă intensitatea este severă sau medie:

1. depresie severă - se poate acorda gradul DOI de invaliditate.
2. depresie medie - se poate acorda gradul TREI de invaliditate și 4 ore de muncă.
3. depresie ușoară - capacitatea de muncă este păstrată în totalitate pentru 8 ore de muncă.
Ptr a primi pensie de boala trebuie sa aveti 15 ani vechime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre munca in folosul comunitatii- inapt de munca Adrian kiss Adrian kiss Buna , am si eu o intrebare poate ma lamuriti si pe mine ! Am de executat 120 zile de munca in folosul comunitati , eu fiind inapt de munca nu pot sa prestez ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate magdutza1979 magdutza1979 Ma numesc Dragomirescu Magdalena,sunt din ploiesti si am 30 ani.Vreau sa stiu si eu daca cu diagnosticul meu de boala pot beneficia de pensie de boala(ajutor ... (vezi toată discuția)