avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amânarea aplicării pedepsei în cazierul juridic
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amânarea aplicării pedepsei în cazierul juridic

Bună ziua! Fiul meu are hotărâre definitivă, începând cu data de 2 mai 2018, " 9 luni închisoare cu art 83, 84, dispune amânare aplicării pedepsei, pentru săvârșirea faptei prev. Art 336, cu termen de supraveghere de 2 ani". Pe durata supravegherii nu are voie să conducă. Problema este că a fost la Secția de Poliție București ( str Udriște) pt a-și lua cazierul și apare înscrisul de mai sus. Cazierul judiciar îi trebuie la angajare. Este corect să apară aceste mențiuni în cazier? Mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Ioana 10 , utilizator 20:25, 26 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ar trebui sa il influenteze cu nimic la angajare, amanarea aplicarii pedepsei nu este o hotarare de condamnare, in cazier este notata provizoriu si dupa 2 ani se sterge.
Răspunsul dvs ne este de un real folos. De mult timp, tot întrebăm. Vă mulțumesc mult! Respect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere sub influenta alcoolului Maria Oprea Maria Oprea Va rog să-mi transmiteți când o sa am cazier curat respectiv dacă sunt acțiuni care le pot întreprinde pentru a-l obține mai repede date fiind ... (vezi toată discuția)
Inchisoare 1 an si 2 luni.dar amana pedeapsa pe un termen de 2 ani sub supraveghere andrea05 andrea05 Am aceasta sentinta. Pot infiinta firma? Trebuie sa prestez si munca in folosul comunitatii si sa ma prezint la centrul de probatiune. Am inteles ca nu este ... (vezi toată discuția)
Explicatii sentinta pronuntata Fofy Fofy Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 1 şi 4 C.p.p. raportat la art. 83 C.p. stabileşte pedeapsa de 8 luni închisoare în sarcina inculpatului X pentru ... (vezi toată discuția)