avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Părinții ma ameninta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Părinții ma ameninta

Buna ziua, ma numesc ana si as vrea sa stiu daca nu vreau sa ma mai duc la liceu iar părinții mei nu sunt de acord, m au dus la 2 psihologi si la scoala sa vorbesc cu dirigintă si nu vreau sa ma mai duc deloc la scoala iar părinții ma ameninta ca imi da iubitul pe mâna poliției dar el nu are nici o vina, ba din contra el imi spune sa ma duc la scoala .. I se poate întâmpla vreo ceva? Tin sa mentionez ca am 15 ani impliniti iar el face in curând 19..
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 18:52, 27 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnisoara, nu are rost sa va dam legi ca in ele nu scrie: daca o domnisoara nu vrea sa mearga la scoala, e vina prietenului.
Acolo scrie ca parintii sunt obligati, de exemplu, astfel: Art. 487. - Părinții au dreptul și îndatorirea de a crește copilul, îngrijind de sănătatea și dezvoltarea lui fizică, psihică și intelectuală, de educația, învățătura și pregătirea profesională a acestuia, potrivit propriilor lor convingeri, însușirilor și nevoilor copilului; ei sunt datori să dea copilului orientarea și sfaturile necesare exercitării corespunzătoare a drepturilor pe care legea le recunoaște acestuia.
Observati ca e de trei ori enumerata scoala in acea fraza: educatia, invatatura si pregatirea profesionala.
Daca faceti ceva scoala, stiti si sa va cautati drepturile pe google. Altfel, mai greu cu drepturile.

Art. 493. - Părinții au dreptul și îndatorirea de supraveghere a copilului minor.
Asta inseamna ca nu puteti umbla pe unde doriti, parintii trebuie sa stie unde si cu cine sunteti.

Înapoierea copilului de la alte persoane
Art. 495. - (1) Părinții pot cere oricând instanței de tutelă înapoierea copilului de la orice persoană care îl ține fără drept.

Art. 496. - (1) Copilul minor locuiește la părinții săi.

Astea ultimele doua inseamna ca parintii dv. va pot lua ori de cate ori considera acasa de la prieten. El nu are dreptul sa refuze inapoierea. Daca parintii considera ca nu mai pot avea grija de dv., va duc la stat. Nu vreau sa va sperii, dar cunosc si cazuri de parinti atat de incapatanati incat si-au crescut copiii atat de incapatanati ca nu s-au mai inteles cu ei la adolescenta si, decat sa il lase sa se autodistruga, l-au dus la camin de copii. Il vizitau, se ocupau de el, dar acolo stiau ca pruncul merge la scoala. Si i-a durut inima, dar asta au inteles sa faca sa il salveze.

Scoala nu e optionala, e obligatorie. Striu ca e plictisitoare, este absolut grotesca pe alocuri, aveti mare dreptate. Dar la 15 ani ma asteptam totusi la putintica maturitate, nu la atitudini de bebelusi de gradinita, imi iau jucariile si plec.
Si eu m-am saturat de munca in unele zile, dar sunt matur si stiu sa decid mai bine decat sa fug in padure. dar, ma rog, legea spune ca esti matur la anumite varste pentru anumite decizii, nu inseamna musai ca toata lumea e.
Incercati sa cautati sa vedeti ce inseamna sa traiesti fara parinti la 15 ani, urmari sufletesti, trupesti... va mai ocupati timpul cu ceva util pentru dv., si autoeducarea e buna.

Daca deja ti ai inceput viata sexuala cu el...cu atat mai rau pentru el.
Mergi la școală si lasa pornirile astea copilărești, la 15 ani ar trebui sa stai cu prietenele, sa faceti temele, sa va ganditi ce faceti de sarbatori, in ce tabara sa plecati...nu la prostiile astea.
Nu.ti place scoala aceea, atmosfera de acolo...vb. cu parintii sa te muti la alta sau cauta alte activitatii pe langa.
Spre exemplu...cauta un ONG si fa voluntariat acolo, mergi prin spitale, creșe, etc. si vezi cum sunt, cum se simt copii de acolo si apoi decide ca nu mai vrei la scoala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

16 ani... ajutati-ma urgent RoxanAge RoxanAge Am 15 ani si 8luni si prietenul meu e mai mare decat mine,ne iubim foarte mult dar parintii mei nu sunt de acord cu el m.au dus si la politie ...ce pot face sa ... (vezi toată discuția)
Lnscriere copil la scoala fara acordul sotului cmutulescu cmutulescu avand custodie comuna fosta sotie a inscris copilul la scoala fara acordul meu, practic nu stiu unde este inscris. ce pot face in acest caz? (vezi toată discuția)
Refuz program vizita ContSters245248 ContSters245248 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema delicata si am nevoie de un sfat. Fetita mea in varsta de 9 ani, refuza sa mai mearga in vizita la tatal ei, vizita ... (vezi toată discuția)