avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... somatie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

somatie

Buna seara,
Subiectul pe care il aduc in discutie este mai vechi .Am debite la doua banci pe care nu le-am achitat de o perioada foarte mare de timp,am primit somatii.Astazi am primit o somatie de la un cabinet al unui executor judecatoresc in care mi se comunica,ca daca in termen deo zi nu achit o anumita suma o sa executata silit cu politia.Nu am absolut nimic pe numele meu.Ce pot sa patesc intr-o astefel de situatie?Va rog sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: Aurelia Tiribentea , Consilier juridic 22:50, 3 Decembrie 2009
Buna Seara,
daca aveti venituri, adica sinteti angajat va poate pune poprire pe salariu pentru a recupera suma datorata.
Am inteles asta insa nu stiu daca in afara de acest lucru se poate intampla si altceva daca deja mi-a trimis executorul judecatoresc acea somatie de plata.Din cate stiu poprire pe salariu se poate pune doar daca este de acord si societatea la care sunt angajata.In afara de acest lucru pot sa mai actioneze si intr-un alt mod impotriva mea daca nu achit nici de aceasta data suma ce imi este mentionata in somatie?Executorul judecatoresc nu poate intreprinde alte actiuni de genul?Eu am pe buletin adresa parintilor mei unde vin si toate aceste somatii,ii poate implica in vreun fel pe ei daca eu nu mai locuiesc acolo si sunt si casatorita?
blurya a scris:

Am inteles asta insa nu stiu daca in afara de acest lucru se poate intampla si altceva daca deja mi-a trimis executorul judecatoresc acea somatie de plata.Din cate stiu poprire pe salariu se poate pune doar daca este de acord si societatea la care sunt angajata.In afara de acest lucru pot sa mai actioneze si intr-un alt mod impotriva mea daca nu achit nici de aceasta data suma ce imi este mentionata in somatie?Executorul judecatoresc nu poate intreprinde alte actiuni de genul?Eu am pe buletin adresa parintilor mei unde vin si toate aceste somatii,ii poate implica in vreun fel pe ei daca eu nu mai locuiesc acolo si sunt si casatorita?

Executorul judecatoresc este imputernicit sa recupereze sumele datorate.
In situatia in care nu aveti bunuri proprii, dar aveti bunuri comune dobindite in timpul casatoriei se poate cere partajarea pentru recuperarea debitului.
Executorul nu va intreprinde nimic impotriva parintilor dvs.
Eventual va poate cauta la acea adresa. Si...cu toate ca situatia nu este una buna, la acest moment nu sunteti singura persoana care ...nu mai poate plati datoriile.
Va doresc numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit neachitat simina_1968 simina_1968 Buna , am un credit pentru nevoi personale la care sotul meu e co-debitor si din care ne-am cumparat o masina. O perioada de timp am achitat ratele din chiria ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc Capatana Ionut Capatana Ionut Buna ziua am si eu o problema:m-am trezit zilele trecute la usa cu o somatie din partea unui cabinet de executor judecatoresc cu o somatie de executare silita ... (vezi toată discuția)
Somatie, ce se poate executa ? ale2012 ale2012 buna seara!am primit o somatie in care scrie ca in baza art.387 C.proc civ prin care va punem in vedere ca in termen de o zi de la primirea sau lasarea ... (vezi toată discuția)