buna seara .am o intrebare de bun simt prin care nu doresc sa supar comunitatea consilierilor juridici si avocati care observ ca dau solutii la obiect.am contactat un aparator din aceast forum intr-o cauza penala ,cu cinci stele autoconsiderate pe conpetenta profesionala dar nu am putut deschide niciun canal de comunicare cu acesta.onorariul pt 10 min de discutie a fost de 100 ron.cum spune latinul nihil sine labore ,dar cred ca pretul cerut nu este sincer si serios mai ales ca nu am aflat nimic.orce venit este impozitat nu era corect sa emita chitanta pt banii primiti ?
De regula, onorariul pentru o consultatie poate varia in functie de diversi factori, insa cert este ca acesta ar fi trebuit sa fie stabilit inainte, in baza unui contract de asistenta juridica, urmat de emiterea unei chitante / facturi!
Pentru o consultatie juridica trebuie in primul rand prezentat actul de identitate.Adica persoana trebuie legitimata si identificata, conform legii.
Apoi, urmeaza cca 20 de minute in care avocatul urmeaza sa completeze toate formularele si chitantele conform legii.
Dupa aceea, urmeaza ca avocatul sa acorde consultanta juridica.
Daca persoana are buletinul expirat trebuie sa isi schimbe actul si apoi sa revina la consultanta juridica.
Daca persoana care are nevoie de avocat nu are actul de identitate la el, acesta nu are dreptul la consultanta juridica decat daca este retinut de organele de politie sau de alte organe de stat cu competente de a retine persoana.
O alta chestiune este aceea cu consultanta pe ora.Se pune un ceas si se opreste brusc consultatia intrucat a expirat timpul si trebuie refacute formalitatile sus aratate.Adica din nou se incheie toate actele cu respectarea formalitatilor legale pentru noua ora de consultanta juridica cu plata efectuata mai inainte de oferirea consultantei.
Onorarii avocatiale
anonim
Buna ziua! Care sunt limitele minime-maxime ale onorariilor solicitate de avocat pentru o consultanta pe dreptul familiei? Nu este ceva legat de un dosar ... (vezi toată discuția)