avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... onorariul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

onorariul

buna seara .am o intrebare de bun simt prin care nu doresc sa supar comunitatea consilierilor juridici si avocati care observ ca dau solutii la obiect.am contactat un aparator din aceast forum intr-o cauza penala ,cu cinci stele autoconsiderate pe conpetenta profesionala dar nu am putut deschide niciun canal de comunicare cu acesta.onorariul pt 10 min de discutie a fost de 100 ron.cum spune latinul nihil sine labore ,dar cred ca pretul cerut nu este sincer si serios mai ales ca nu am aflat nimic.orce venit este impozitat nu era corect sa emita chitanta pt banii primiti ?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 09:34, 5 Decembrie 2009
De regula, onorariul pentru o consultatie poate varia in functie de diversi factori, insa cert este ca acesta ar fi trebuit sa fie stabilit inainte, in baza unui contract de asistenta juridica, urmat de emiterea unei chitante / facturi!
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2009
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Pentru o consultatie juridica trebuie in primul rand prezentat actul de identitate.Adica persoana trebuie legitimata si identificata, conform legii.
Apoi, urmeaza cca 20 de minute in care avocatul urmeaza sa completeze toate formularele si chitantele conform legii.
Dupa aceea, urmeaza ca avocatul sa acorde consultanta juridica.

Daca persoana are buletinul expirat trebuie sa isi schimbe actul si apoi sa revina la consultanta juridica.
Daca persoana care are nevoie de avocat nu are actul de identitate la el, acesta nu are dreptul la consultanta juridica decat daca este retinut de organele de politie sau de alte organe de stat cu competente de a retine persoana.

O alta chestiune este aceea cu consultanta pe ora.Se pune un ceas si se opreste brusc consultatia intrucat a expirat timpul si trebuie refacute formalitatile sus aratate.Adica din nou se incheie toate actele cu respectarea formalitatilor legale pentru noua ora de consultanta juridica cu plata efectuata mai inainte de oferirea consultantei.

Strict legal asa se prezinta situatia.

avocat Claudiu Lascoschi
si daca scriu cu mana stanga tot termin mai repede de complectat o inputernicire avocatiala si o chitanta.
Mai trebuie completat si contractul de asistenta juridica , in doua exemplare...cate unul pentru fiecare parte.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie contra unui avocat ContSters172664 ContSters172664 [b]Pe data de 28 Septembrie2010,am vorbit cu un avocat cu privire la un caz de succesiune si mi-a spus sa vin pe 30 Septembrie 2010,la biroul sau si am ... (vezi toată discuția)
Onorarii avocatiale anonim anonim Buna ziua! Care sunt limitele minime-maxime ale onorariilor solicitate de avocat pentru o consultanta pe dreptul familiei? Nu este ceva legat de un dosar ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie persoana fizica ionstroescu ionstroescu Am imprumutat , cu plata prin banca , suma de 2900 euro unei cunostinte acum 2 ani,am trimis somatie de plata prin executor ramasa fara raspuns, cat ma costa ... (vezi toată discuția)